Surówka z pora, marchwi i jabłka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z pora, marchwi i jabłka

Autor: Angelina Grzechowiak

ratingratingratingratingrating

31

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

292 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

295 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Por kroimy w krążki. Marchew obieramy i ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Jabłko ścieramy na tarce z grubymi oczkami.

Krok 2

Wszystko łączymy razem, następnie dodajemy 2 łyżki majonezy lub jogurtu. Ilość majonezy jest uzależniona od ilości surówki i upodobań.

Krok 3

Nie dodajemy żadnych przypraw surówka jest smaczna sama w sobie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z pora, marchwi i jabłka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z pora, marchwi i jabłka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z pora, marchwi i jabłka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z pora, marchwi i jabłka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z pora, marchwi i jabłka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z pora, marchwi i jabłka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z pora, marchwi i jabłka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z pora, marchwi i jabłka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej