Surówka z pora, marchwi i jabłka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z pora, marchwi i jabłka

Autor: Angelina Grzechowiak

ratingratingratingratingrating

31

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

290 osób wydrukowało

Pobierz pdf

292 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Por kroimy w krążki. Marchew obieramy i ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Jabłko ścieramy na tarce z grubymi oczkami.

Krok 2

Wszystko łączymy razem, następnie dodajemy 2 łyżki majonezy lub jogurtu. Ilość majonezy jest uzależniona od ilości surówki i upodobań.

Krok 3

Nie dodajemy żadnych przypraw surówka jest smaczna sama w sobie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z pora, marchwi i jabłka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z pora, marchwi i jabłka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z pora, marchwi i jabłka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z pora, marchwi i jabłka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z pora, marchwi i jabłka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z pora, marchwi i jabłka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z pora, marchwi i jabłka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z pora, marchwi i jabłka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej