
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Por kroimy w krążki. Marchew obieramy i ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Jabłko ścieramy na tarce z grubymi oczkami.
Krok 2
Wszystko łączymy razem, następnie dodajemy 2 łyżki majonezy lub jogurtu. Ilość majonezy jest uzależniona od ilości surówki i upodobań.
Krok 3
Nie dodajemy żadnych przypraw surówka jest smaczna sama w sobie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej