Surówka z pora, marchwi i jabłka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z pora, marchwi i jabłka

Autor: Angelina Grzechowiak

ratingratingratingratingrating

31

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

291 osób wydrukowało

Pobierz pdf

293 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Por kroimy w krążki. Marchew obieramy i ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Jabłko ścieramy na tarce z grubymi oczkami.

Krok 2

Wszystko łączymy razem, następnie dodajemy 2 łyżki majonezy lub jogurtu. Ilość majonezy jest uzależniona od ilości surówki i upodobań.

Krok 3

Nie dodajemy żadnych przypraw surówka jest smaczna sama w sobie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z pora, marchwi i jabłka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z pora, marchwi i jabłka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z pora, marchwi i jabłka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z pora, marchwi i jabłka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z pora, marchwi i jabłka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z pora, marchwi i jabłka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z pora, marchwi i jabłka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z pora, marchwi i jabłka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Surówka a la Coleslaw
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej