Wegetariańskie torciki z polenty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańskie torciki z polenty

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

47 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1.25 litra

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polentę ugotuj w 1 l wrzącej, osolonej wody, dodaj masło oraz ser. Następnie wylej na blachę wyłożoną pergaminem i wystudź.

Krok 2

Warzywa pokrój w niewielką kostkę i przesmaż razem na rozgrzanej oliwie. Wsyp zawartość opakowania Knorr.

Krok 3

Całość zalej szklanką wody i doprowadź do wrzenia. Gotuj do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie.

Krok 4

Z zastygłej polenty wytnij foremką krążki i zrumień na rozgrzanej patelni.

Krok 5

Na zrumienione krążki nałóż po 1 łyżce warzywnego farszu. Udekoruj ziołami i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie torciki z polenty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie torciki z polenty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie torciki z polenty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie torciki z polenty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie torciki z polenty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie torciki z polenty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie torciki z polenty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańskie torciki z polenty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywa z patelni
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej