
Składniki
1 sztuka
1.25 litra
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 opakowanie
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polentę ugotuj w 1 l wrzącej, osolonej wody, dodaj masło oraz ser. Następnie wylej na blachę wyłożoną pergaminem i wystudź.
Krok 2
Warzywa pokrój w niewielką kostkę i przesmaż razem na rozgrzanej oliwie. Wsyp zawartość opakowania Knorr.
Krok 3
Całość zalej szklanką wody i doprowadź do wrzenia. Gotuj do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Krok 4
Z zastygłej polenty wytnij foremką krążki i zrumień na rozgrzanej patelni.
Krok 5
Na zrumienione krążki nałóż po 1 łyżce warzywnego farszu. Udekoruj ziołami i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej