Wegetariańskie torciki z polenty przepis – Zobacz na przepisy.pl

Wegetariańskie torciki z polenty

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

43 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

1.25 litra

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polentę ugotuj w 1 l wrzącej, osolonej wody, dodaj masło oraz ser. Następnie wylej na blachę wyłożoną pergaminem i wystudź.

Krok 2

Warzywa pokrój w niewielką kostkę i przesmaż razem na rozgrzanej oliwie. Wsyp zawartość opakowania Knorr.

Krok 3

Całość zalej szklanką wody i doprowadź do wrzenia. Gotuj do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie.

Krok 4

Z zastygłej polenty wytnij foremką krążki i zrumień na rozgrzanej patelni.

Krok 5

Na zrumienione krążki nałóż po 1 łyżce warzywnego farszu. Udekoruj ziołami i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie torciki z polenty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie torciki z polenty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie torciki z polenty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie torciki z polenty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie torciki z polenty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie torciki z polenty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie torciki z polenty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zapiekane pieczarki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej