
Składniki
1 sztuka
1.25 litra
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 opakowanie
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polentę ugotuj w 1 l wrzącej, osolonej wody, dodaj masło oraz ser. Następnie wylej na blachę wyłożoną pergaminem i wystudź.
Krok 2
Warzywa pokrój w niewielką kostkę i przesmaż razem na rozgrzanej oliwie. Wsyp zawartość opakowania Knorr.
Krok 3
Całość zalej szklanką wody i doprowadź do wrzenia. Gotuj do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Krok 4
Z zastygłej polenty wytnij foremką krążki i zrumień na rozgrzanej patelni.
Krok 5
Na zrumienione krążki nałóż po 1 łyżce warzywnego farszu. Udekoruj ziołami i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































