
Składniki
1 sztuka
1.25 litra
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 opakowanie
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polentę ugotuj w 1 l wrzącej, osolonej wody, dodaj masło oraz ser. Następnie wylej na blachę wyłożoną pergaminem i wystudź.
Krok 2
Warzywa pokrój w niewielką kostkę i przesmaż razem na rozgrzanej oliwie. Wsyp zawartość opakowania Knorr.
Krok 3
Całość zalej szklanką wody i doprowadź do wrzenia. Gotuj do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Krok 4
Z zastygłej polenty wytnij foremką krążki i zrumień na rozgrzanej patelni.
Krok 5
Na zrumienione krążki nałóż po 1 łyżce warzywnego farszu. Udekoruj ziołami i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej