Wegetariańskie torciki z polenty

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

41 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

1.25 litra

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polentę ugotuj w 1 l wrzącej, osolonej wody, dodaj masło oraz ser. Następnie wylej na blachę wyłożoną pergaminem i wystudź.

Krok 2

Warzywa pokrój w niewielką kostkę i przesmaż razem na rozgrzanej oliwie. Wsyp zawartość opakowania Knorr.

Krok 3

Całość zalej szklanką wody i doprowadź do wrzenia. Gotuj do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie.

Krok 4

Z zastygłej polenty wytnij foremką krążki i zrumień na rozgrzanej patelni.

Krok 5

Na zrumienione krążki nałóż po 1 łyżce warzywnego farszu. Udekoruj ziołami i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie torciki z polenty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie torciki z polenty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie torciki z polenty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie torciki z polenty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie torciki z polenty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie torciki z polenty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie torciki z polenty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej