Tortille z warzywami i drobiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortille z warzywami i drobiem

Autor: aginaa

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

400 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurczaka dokładnie myjemy, kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa Knorr i smażymy na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Warzywa dokładnie myjemy i kroimy w kostkę: ogórka, pomidora oraz paprykę. Warzywa z puszki odsączamy. Kapustę pekińską myjemy i drobno kroimy. Mieszamy wszystkie warzywa ze sobą. Placki do tortilli podgrzewamy w mikrofalówce albo na suchej patelni.

Krok 3

Nakładamy na środek sos czosnkowy, usmażonego kurczaka oraz sałatkę warzywną. Zawijamy tortillę i owijamy folią aluminiową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortille z warzywami i drobiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortille z warzywami i drobiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortille z warzywami i drobiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortille z warzywami i drobiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortille z warzywami i drobiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortille z warzywami i drobiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortille z warzywami i drobiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortille z warzywami i drobiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Fish and Chips
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej