Tortille z warzywami i drobiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortille z warzywami i drobiem

Autor: aginaa

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

400 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurczaka dokładnie myjemy, kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa Knorr i smażymy na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Warzywa dokładnie myjemy i kroimy w kostkę: ogórka, pomidora oraz paprykę. Warzywa z puszki odsączamy. Kapustę pekińską myjemy i drobno kroimy. Mieszamy wszystkie warzywa ze sobą. Placki do tortilli podgrzewamy w mikrofalówce albo na suchej patelni.

Krok 3

Nakładamy na środek sos czosnkowy, usmażonego kurczaka oraz sałatkę warzywną. Zawijamy tortillę i owijamy folią aluminiową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortille z warzywami i drobiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortille z warzywami i drobiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortille z warzywami i drobiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortille z warzywami i drobiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortille z warzywami i drobiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortille z warzywami i drobiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortille z warzywami i drobiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortille z warzywami i drobiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej