Tortille z warzywami i drobiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortille z warzywami i drobiem

Autor: aginaa

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

400 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurczaka dokładnie myjemy, kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa Knorr i smażymy na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Warzywa dokładnie myjemy i kroimy w kostkę: ogórka, pomidora oraz paprykę. Warzywa z puszki odsączamy. Kapustę pekińską myjemy i drobno kroimy. Mieszamy wszystkie warzywa ze sobą. Placki do tortilli podgrzewamy w mikrofalówce albo na suchej patelni.

Krok 3

Nakładamy na środek sos czosnkowy, usmażonego kurczaka oraz sałatkę warzywną. Zawijamy tortillę i owijamy folią aluminiową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortille z warzywami i drobiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortille z warzywami i drobiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortille z warzywami i drobiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortille z warzywami i drobiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortille z warzywami i drobiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortille z warzywami i drobiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortille z warzywami i drobiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortille z warzywami i drobiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placek lotaryński
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej