Tadżin z pomidorów i jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tadżin z pomidorów i jajek

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

10 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

2 jajka ugotuj na twardo, pokrój w plastry. Cebulę posiekaj. Pomidory sparz i obierz ze skórki, pokrój w plastry.

Krok 2

Żaroodporne naczynie do tandżinu wysmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem, wlej olej, podsmaż drobno posiekaną cebulę.

Krok 3

Dodaj pomidory i smaż, aby sok z pomidorów wyparował.

Krok 4

Gotuj pod przykryciem. Przed podaniem udekoruj plasterkami 2 jajek ugotowanych na twardo.

Krok 5

Wlej 8 ubitych jajek, przypraw Marynatą do kurczaka Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tadżin z pomidorów i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tadżin z pomidorów i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tadżin z pomidorów i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tadżin z pomidorów i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tadżin z pomidorów i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tadżin z pomidorów i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tadżin z pomidorów i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tadżin z pomidorów i jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej