Tadżin z pomidorów i jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tadżin z pomidorów i jajek

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

10 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

2 jajka ugotuj na twardo, pokrój w plastry. Cebulę posiekaj. Pomidory sparz i obierz ze skórki, pokrój w plastry.

Krok 2

Żaroodporne naczynie do tandżinu wysmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem, wlej olej, podsmaż drobno posiekaną cebulę.

Krok 3

Dodaj pomidory i smaż, aby sok z pomidorów wyparował.

Krok 4

Gotuj pod przykryciem. Przed podaniem udekoruj plasterkami 2 jajek ugotowanych na twardo.

Krok 5

Wlej 8 ubitych jajek, przypraw Marynatą do kurczaka Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tadżin z pomidorów i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tadżin z pomidorów i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tadżin z pomidorów i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tadżin z pomidorów i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tadżin z pomidorów i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tadżin z pomidorów i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tadżin z pomidorów i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tadżin z pomidorów i jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej