
Składniki
600 gramów
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
10 sztuk
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
2 jajka ugotuj na twardo, pokrój w plastry. Cebulę posiekaj. Pomidory sparz i obierz ze skórki, pokrój w plastry.
Krok 2
Żaroodporne naczynie do tandżinu wysmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem, wlej olej, podsmaż drobno posiekaną cebulę.
Krok 3
Dodaj pomidory i smaż, aby sok z pomidorów wyparował.
Krok 4
Gotuj pod przykryciem. Przed podaniem udekoruj plasterkami 2 jajek ugotowanych na twardo.
Krok 5
Wlej 8 ubitych jajek, przypraw Marynatą do kurczaka Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej