Polędwiczki wieprzowe w kakao przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki wieprzowe w kakao

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mają egzotyczny smak, do którego trzeba się chwilę przyzwyczajać. Ale bez obaw – mięso nie robi się słodkie, bo kakao naturalne absolutnie słodkie nie jest. Meksykanie, którzy wymyślili kakaowo-paprykowy sos mole do kurczaka i indyka, wiedzą o tym najlepiej. Wymieszaj składniki marynaty i posmaruj polędwiczki wieprzowe. Pozostaw na co najmniej godzinę. Zamarynowane mięso ułóż na rozgrzanym grillu i piecz, aż będzie rumiane z zewnątrz, ale w środku nadal soczyste. Upieczone obtocz w kakao i pokrój w plastry. Papryki i bakłażany posmaruj oliwą i upiecz na grillu. Wymieszaj śmietanę ze szczypiorkiem, przypraw pieprzem i wymieszaj. Mięso podawaj z grillowanymi warzywami i sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe w kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe w kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe w kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe w kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe w kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe w kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe w kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki wieprzowe w kakao - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
60 osób ogląda przepis:
Tofu w rajskim curry
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej