Polędwiczki wieprzowe w kakao przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki wieprzowe w kakao

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mają egzotyczny smak, do którego trzeba się chwilę przyzwyczajać. Ale bez obaw – mięso nie robi się słodkie, bo kakao naturalne absolutnie słodkie nie jest. Meksykanie, którzy wymyślili kakaowo-paprykowy sos mole do kurczaka i indyka, wiedzą o tym najlepiej. Wymieszaj składniki marynaty i posmaruj polędwiczki wieprzowe. Pozostaw na co najmniej godzinę. Zamarynowane mięso ułóż na rozgrzanym grillu i piecz, aż będzie rumiane z zewnątrz, ale w środku nadal soczyste. Upieczone obtocz w kakao i pokrój w plastry. Papryki i bakłażany posmaruj oliwą i upiecz na grillu. Wymieszaj śmietanę ze szczypiorkiem, przypraw pieprzem i wymieszaj. Mięso podawaj z grillowanymi warzywami i sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe w kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe w kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe w kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe w kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe w kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe w kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe w kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki wieprzowe w kakao - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej