Pavo con qu erva (indyk po meksykańsku) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pavo con qu erva (indyk po meksykańsku)

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

200 gramów

3 łyżki

200 gramów

5 sztuk

100 mililitrów

80 gramów

1 sztuka

0.6 szklanki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Indyka pokrój w małą kostkę, posyp pieprzem, solą, skrop sokiem z limonki i natrzyj octem. Włóż do lodówki na 24 godziny i mieszaj co jakiś czas.

Krok 2

Drugiego dnia indyka odsącz i mocz w tequili. Z kefiru, cynamonu, pieprzu i kilku kropel soku z limonki sporządź drugą marynatę. Wlej ją do indyka i odstaw na 24 godziny.

Krok 3

Fasolę włóż do garnka, zalej wodą i odstaw. Trzeciego dnia fasolę odcedź i gotuj w osolonej wodzie tak długo, by pozostała lekko twarda.

Krok 4

Cebulę pokrój w kostkę, orzechy pokrój na 4 części, chili posiekaj, a paprykę żółtą pokrój w grubą kostkę. Rozgrzej olej z pestek winogron, wrzuć wszystkie rozdrobnione składniki, dodaj szczyptę soli i smaż do momentu, gdy cebula się zeszkli.

Krok 5

Indyka odsącz. Na patelnię dodaj fasolę, smaż 5 minut, dorzuć indyka i smaż kolejne 15 minut. Dodaj resztę soku z limonki i tequilę, wymieszaj i duś przez 20 minut.

Krok 6

Przygotuj ciasto na naleśniki: rozbij 2 jajka, dodaj 0,6 szklanki koziego mleko, dosyp tyle mąki kukurydzianej tyle, aby uzyskać lekko gęstą konsystencję. Usmaż naleśniki.

Krok 7

Skórę z boczku pokrój na cienkie paski i usmaż na patelni, by były kruche. Miąższ z awokado rozgnieć, dodaj startą czekoladę i przełóż do potrawy. Duś jeszcze 3 minuty. Potrawę przełóż do naleśników, posyp boczkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pavo con qu erva (indyk po meksykańsku) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pavo con qu erva (indyk po meksykańsku) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pavo con qu erva (indyk po meksykańsku) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pavo con qu erva (indyk po meksykańsku) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pavo con qu erva (indyk po meksykańsku) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pavo con qu erva (indyk po meksykańsku) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pavo con qu erva (indyk po meksykańsku) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pavo con qu erva (indyk po meksykańsku) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej