Pavo con qu erva (indyk po meksykańsku) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pavo con qu erva (indyk po meksykańsku)

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

200 gramów

3 łyżki

200 gramów

5 sztuk

100 mililitrów

80 gramów

1 sztuka

0.6 szklanki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Indyka pokrój w małą kostkę, posyp pieprzem, solą, skrop sokiem z limonki i natrzyj octem. Włóż do lodówki na 24 godziny i mieszaj co jakiś czas.

Krok 2

Drugiego dnia indyka odsącz i mocz w tequili. Z kefiru, cynamonu, pieprzu i kilku kropel soku z limonki sporządź drugą marynatę. Wlej ją do indyka i odstaw na 24 godziny.

Krok 3

Fasolę włóż do garnka, zalej wodą i odstaw. Trzeciego dnia fasolę odcedź i gotuj w osolonej wodzie tak długo, by pozostała lekko twarda.

Krok 4

Cebulę pokrój w kostkę, orzechy pokrój na 4 części, chili posiekaj, a paprykę żółtą pokrój w grubą kostkę. Rozgrzej olej z pestek winogron, wrzuć wszystkie rozdrobnione składniki, dodaj szczyptę soli i smaż do momentu, gdy cebula się zeszkli.

Krok 5

Indyka odsącz. Na patelnię dodaj fasolę, smaż 5 minut, dorzuć indyka i smaż kolejne 15 minut. Dodaj resztę soku z limonki i tequilę, wymieszaj i duś przez 20 minut.

Krok 6

Przygotuj ciasto na naleśniki: rozbij 2 jajka, dodaj 0,6 szklanki koziego mleko, dosyp tyle mąki kukurydzianej tyle, aby uzyskać lekko gęstą konsystencję. Usmaż naleśniki.

Krok 7

Skórę z boczku pokrój na cienkie paski i usmaż na patelni, by były kruche. Miąższ z awokado rozgnieć, dodaj startą czekoladę i przełóż do potrawy. Duś jeszcze 3 minuty. Potrawę przełóż do naleśników, posyp boczkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pavo con qu erva (indyk po meksykańsku) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pavo con qu erva (indyk po meksykańsku) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pavo con qu erva (indyk po meksykańsku) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pavo con qu erva (indyk po meksykańsku) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pavo con qu erva (indyk po meksykańsku) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pavo con qu erva (indyk po meksykańsku) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pavo con qu erva (indyk po meksykańsku) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pavo con qu erva (indyk po meksykańsku) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kluski zacierkowe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej