
Składniki
1 sztuka
0.5 kilograma
1 sztuka
2 kilogramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Patison 2 szt. około kilogramowe ,średnica około 17 cm - umyć wyciąć czapę i wydrążyć pestki z odrobiną bocznego miąższu.
Krok 2
Następnie mięso mielone wymieszać z jajkiem i doprawić jak do kotletów mielonych ,można też pokombinować inne przyprawy jak kto lubi.
Krok 3
Nadziewamy patisony mięsem i nakrywamy czapą wcześniej wyciętą.
Krok 4
Wkładamy do piekarnika zimnego ustawiamy na 180* i od chwili uzyskania temp.zapiekamy ok.1,1 godziny.
Krok 5
Jak spod czapy będą wypływały soki i patison będzie miał lekko pomarszczoną skórkę to jest gotowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej