
Składniki
1 sztuka
0.5 kilograma
1 sztuka
2 kilogramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Patison 2 szt. około kilogramowe ,średnica około 17 cm - umyć wyciąć czapę i wydrążyć pestki z odrobiną bocznego miąższu.
Krok 2
Następnie mięso mielone wymieszać z jajkiem i doprawić jak do kotletów mielonych ,można też pokombinować inne przyprawy jak kto lubi.
Krok 3
Nadziewamy patisony mięsem i nakrywamy czapą wcześniej wyciętą.
Krok 4
Wkładamy do piekarnika zimnego ustawiamy na 180* i od chwili uzyskania temp.zapiekamy ok.1,1 godziny.
Krok 5
Jak spod czapy będą wypływały soki i patison będzie miał lekko pomarszczoną skórkę to jest gotowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej