patison faszerowany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

patison faszerowany

Autor: misiek

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 kilograma

1 sztuka

2 kilogramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Patison 2 szt. około kilogramowe ,średnica około 17 cm - umyć wyciąć czapę i wydrążyć pestki z odrobiną bocznego miąższu.

Krok 2

Następnie mięso mielone wymieszać z jajkiem i doprawić jak do kotletów mielonych ,można też pokombinować inne przyprawy jak kto lubi.

Krok 3

Nadziewamy patisony mięsem i nakrywamy czapą wcześniej wyciętą.

Krok 4

Wkładamy do piekarnika zimnego ustawiamy na 180* i od chwili uzyskania temp.zapiekamy ok.1,1 godziny.

Krok 5

Jak spod czapy będą wypływały soki i patison będzie miał lekko pomarszczoną skórkę to jest gotowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • patison faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • patison faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • patison faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • patison faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • patison faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • patison faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • patison faszerowany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • patison faszerowany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pstrąg z patelni
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej