Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem

Autor: wela

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Marchewkę i pietruszkę pokrój na drobną kostkę.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek, dodaj warzywa i lekko przesmaż. Przełóż wszystko do garnka.

Krok 3

Na tej samej patelni przesmaż partiami mięso rozgniatając drewnianą łyżką aby się nie zbiło. Przesmażone mięso przełóż do garnka z warzywami.

Krok 4

Dodaj rozmieszany z wodą Fix Spaghetii Bolognese Knorr, gałązkę rozmarynu, wymieszaj i duś na wolnym ogniu.

Krok 5

Podawaj z ulubionym makaronem - ja wybieram tagliatelle. :) Smacznego

wela

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Złoty ryż
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej