Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem

Autor: wela

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Marchewkę i pietruszkę pokrój na drobną kostkę.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek, dodaj warzywa i lekko przesmaż. Przełóż wszystko do garnka.

Krok 3

Na tej samej patelni przesmaż partiami mięso rozgniatając drewnianą łyżką aby się nie zbiło. Przesmażone mięso przełóż do garnka z warzywami.

Krok 4

Dodaj rozmieszany z wodą Fix Spaghetii Bolognese Knorr, gałązkę rozmarynu, wymieszaj i duś na wolnym ogniu.

Krok 5

Podawaj z ulubionym makaronem - ja wybieram tagliatelle. :) Smacznego

wela

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej