
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Marchewkę i pietruszkę pokrój na drobną kostkę.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek, dodaj warzywa i lekko przesmaż. Przełóż wszystko do garnka.
Krok 3
Na tej samej patelni przesmaż partiami mięso rozgniatając drewnianą łyżką aby się nie zbiło. Przesmażone mięso przełóż do garnka z warzywami.
Krok 4
Dodaj rozmieszany z wodą Fix Spaghetii Bolognese Knorr, gałązkę rozmarynu, wymieszaj i duś na wolnym ogniu.
Krok 5
Podawaj z ulubionym makaronem - ja wybieram tagliatelle. :) Smacznego

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























