
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Marchewkę i pietruszkę pokrój na drobną kostkę.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek, dodaj warzywa i lekko przesmaż. Przełóż wszystko do garnka.
Krok 3
Na tej samej patelni przesmaż partiami mięso rozgniatając drewnianą łyżką aby się nie zbiło. Przesmażone mięso przełóż do garnka z warzywami.
Krok 4
Dodaj rozmieszany z wodą Fix Spaghetii Bolognese Knorr, gałązkę rozmarynu, wymieszaj i duś na wolnym ogniu.
Krok 5
Podawaj z ulubionym makaronem - ja wybieram tagliatelle. :) Smacznego

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej