Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem

Autor: wela

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Marchewkę i pietruszkę pokrój na drobną kostkę.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek, dodaj warzywa i lekko przesmaż. Przełóż wszystko do garnka.

Krok 3

Na tej samej patelni przesmaż partiami mięso rozgniatając drewnianą łyżką aby się nie zbiło. Przesmażone mięso przełóż do garnka z warzywami.

Krok 4

Dodaj rozmieszany z wodą Fix Spaghetii Bolognese Knorr, gałązkę rozmarynu, wymieszaj i duś na wolnym ogniu.

Krok 5

Podawaj z ulubionym makaronem - ja wybieram tagliatelle. :) Smacznego

wela

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bolognese pachnące bazylią i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Smażone talarki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej