
Składniki
2 sztuki
null
null
null
1 sztuka
null
2 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka ubij razem z odrobiną masła i przyprawami, podgrzewając rondelek na małym ogniu.
Krok 2
Gdy sos osiągnie już jednolitą konsystencję wymieszaj razem z sokiem z cytryny, dopraw cukrem, pieprzem i solą.
Krok 3
Dodaj posiekaną i umytą zieleninę i wymieszaj.
Krok 4
Filety rybne umyj, osusz i skrop odrobiną pozostałego soku cytrynowego. Odstaw, aby przeszła aromatem i obgotuj na niewielkim ogniu przez kilka minut.
Krok 5
Cukinie umyj, odetnij końcówki i potnij w cieniutkie plastry, również obgotuj przez kilka minut.
Krok 6
Przełóż warzywa na spód wysmarowanego tłuszczem naczynia do zapiekania, przykryj rybą i polej potrawę zielonym sosem.
Krok 7
Filety zapiekaj przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej