
Składniki
2 sztuki
null
null
null
1 sztuka
null
2 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka ubij razem z odrobiną masła i przyprawami, podgrzewając rondelek na małym ogniu.
Krok 2
Gdy sos osiągnie już jednolitą konsystencję wymieszaj razem z sokiem z cytryny, dopraw cukrem, pieprzem i solą.
Krok 3
Dodaj posiekaną i umytą zieleninę i wymieszaj.
Krok 4
Filety rybne umyj, osusz i skrop odrobiną pozostałego soku cytrynowego. Odstaw, aby przeszła aromatem i obgotuj na niewielkim ogniu przez kilka minut.
Krok 5
Cukinie umyj, odetnij końcówki i potnij w cieniutkie plastry, również obgotuj przez kilka minut.
Krok 6
Przełóż warzywa na spód wysmarowanego tłuszczem naczynia do zapiekania, przykryj rybą i polej potrawę zielonym sosem.
Krok 7
Filety zapiekaj przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej