Wiosenny filet w zielonym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny filet w zielonym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

null

1 sztuka

null

2 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka ubij razem z odrobiną masła i przyprawami, podgrzewając rondelek na małym ogniu.

Krok 2

Gdy sos osiągnie już jednolitą konsystencję wymieszaj razem z sokiem z cytryny, dopraw cukrem, pieprzem i solą.

Krok 3

Dodaj posiekaną i umytą zieleninę i wymieszaj.

Krok 4

Filety rybne umyj, osusz i skrop odrobiną pozostałego soku cytrynowego. Odstaw, aby przeszła aromatem i obgotuj na niewielkim ogniu przez kilka minut.

Krok 5

Cukinie umyj, odetnij końcówki i potnij w cieniutkie plastry, również obgotuj przez kilka minut.

Krok 6

Przełóż warzywa na spód wysmarowanego tłuszczem naczynia do zapiekania, przykryj rybą i polej potrawę zielonym sosem.

Krok 7

Filety zapiekaj przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny filet w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny filet w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny filet w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny filet w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny filet w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny filet w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny filet w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny filet w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Bagietka z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej