Wiosenny filet w zielonym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny filet w zielonym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

null

1 sztuka

null

2 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka ubij razem z odrobiną masła i przyprawami, podgrzewając rondelek na małym ogniu.

Krok 2

Gdy sos osiągnie już jednolitą konsystencję wymieszaj razem z sokiem z cytryny, dopraw cukrem, pieprzem i solą.

Krok 3

Dodaj posiekaną i umytą zieleninę i wymieszaj.

Krok 4

Filety rybne umyj, osusz i skrop odrobiną pozostałego soku cytrynowego. Odstaw, aby przeszła aromatem i obgotuj na niewielkim ogniu przez kilka minut.

Krok 5

Cukinie umyj, odetnij końcówki i potnij w cieniutkie plastry, również obgotuj przez kilka minut.

Krok 6

Przełóż warzywa na spód wysmarowanego tłuszczem naczynia do zapiekania, przykryj rybą i polej potrawę zielonym sosem.

Krok 7

Filety zapiekaj przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny filet w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny filet w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny filet w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny filet w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny filet w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny filet w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny filet w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny filet w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej