
Składniki
2 sztuki
null
null
null
1 sztuka
null
2 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka ubij razem z odrobiną masła i przyprawami, podgrzewając rondelek na małym ogniu.
Krok 2
Gdy sos osiągnie już jednolitą konsystencję wymieszaj razem z sokiem z cytryny, dopraw cukrem, pieprzem i solą.
Krok 3
Dodaj posiekaną i umytą zieleninę i wymieszaj.
Krok 4
Filety rybne umyj, osusz i skrop odrobiną pozostałego soku cytrynowego. Odstaw, aby przeszła aromatem i obgotuj na niewielkim ogniu przez kilka minut.
Krok 5
Cukinie umyj, odetnij końcówki i potnij w cieniutkie plastry, również obgotuj przez kilka minut.
Krok 6
Przełóż warzywa na spód wysmarowanego tłuszczem naczynia do zapiekania, przykryj rybą i polej potrawę zielonym sosem.
Krok 7
Filety zapiekaj przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej