Wiosenny filet w zielonym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny filet w zielonym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

null

1 sztuka

null

2 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka ubij razem z odrobiną masła i przyprawami, podgrzewając rondelek na małym ogniu.

Krok 2

Gdy sos osiągnie już jednolitą konsystencję wymieszaj razem z sokiem z cytryny, dopraw cukrem, pieprzem i solą.

Krok 3

Dodaj posiekaną i umytą zieleninę i wymieszaj.

Krok 4

Filety rybne umyj, osusz i skrop odrobiną pozostałego soku cytrynowego. Odstaw, aby przeszła aromatem i obgotuj na niewielkim ogniu przez kilka minut.

Krok 5

Cukinie umyj, odetnij końcówki i potnij w cieniutkie plastry, również obgotuj przez kilka minut.

Krok 6

Przełóż warzywa na spód wysmarowanego tłuszczem naczynia do zapiekania, przykryj rybą i polej potrawę zielonym sosem.

Krok 7

Filety zapiekaj przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny filet w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny filet w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny filet w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny filet w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny filet w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny filet w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny filet w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny filet w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej