Klops domowy z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klops domowy z jajkiem

Autor: Food Look

ratingratingratingratingrating

7

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szczypty

3 szczypty

60 dekagramów

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę kajzerkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę obrać, posiekać w kostkę. Boczek pokroić w kostkę. 2 jajka ugotować na twardo ( 8 minut od zagotowania wody). Do dużej miski wrzucić mięso mielone, 2 surowe jajka, odciśniętą kajzerkę, cebulę, boczek, sól, pieprz, majeranek, paprykę, natkę pietruszki, wyrobić na jednolitą masę.

Krok 2

Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Do wysmarowanej olejem formy keksowej włożyć połowę doprawionego mięsa i rozłożyć na niej ugotowane jajka, przykryć pozostałym mięsem.Uwaga : używam 30 cm formy keksowej.

Krok 3

Formę z klopsem wstawić do nagrzanego piekarnika, przykryć folią, piec 30 minut, zdjąć folię i piec jeszcze 5 minut, aby klops lekko się zrumienił. Doskonały zarówno na zimno, jak na gorąco.

Food Look

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klops domowy z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klops domowy z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klops domowy z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klops domowy z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klops domowy z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klops domowy z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klops domowy z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klops domowy z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Faszerowane papryki
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

średnie

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej