PRZEPISY.PL
Klops domowy z jajkiem - autor: Food Look

Klops domowy z jajkiem

  • 45
  • 6
  • Łatwe
  • 0
6
osób dodało do Mniamlisty
6
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • mięso mielone wieprzowo-wołowe60 dkg
  • wędzony boczek plastry20 dkg
  • kajzerka czerstwa1 szt
  • cebula2 szt
  • jajka gotowane na twardo2 szt
  • jajka surowe 2 szt
  • Krok 1

    Bułkę kajzerkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę obrać, posiekać w kostkę. Boczek pokroić w kostkę. 2 jajka ugotować na twardo ( 8 minut od zagotowania wody). Do dużej miski wrzucić mięso mielone, 2 surowe jajka, odciśniętą kajzerkę, cebulę, boczek, sól, pieprz, majeranek, paprykę, natkę pietruszki, wyrobić na jednolitą masę.
  • Krok 2

    Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Do wysmarowanej olejem formy keksowej włożyć połowę doprawionego mięsa i rozłożyć na niej ugotowane jajka, przykryć pozostałym mięsem.Uwaga : używam 30 cm formy keksowej.
  • Krok 3

    Formę z klopsem wstawić do nagrzanego piekarnika, przykryć folią, piec 30 minut, zdjąć folię i piec jeszcze 5 minut, aby klops lekko się zrumienił. Doskonały zarówno na zimno, jak na gorąco.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

103
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
977
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
216
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
67
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe