Klops domowy z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klops domowy z jajkiem

Autor: Food Look

ratingratingratingratingrating

6

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

20 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

3 szczypty

2 szczypty

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę kajzerkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę obrać, posiekać w kostkę. Boczek pokroić w kostkę. 2 jajka ugotować na twardo ( 8 minut od zagotowania wody). Do dużej miski wrzucić mięso mielone, 2 surowe jajka, odciśniętą kajzerkę, cebulę, boczek, sól, pieprz, majeranek, paprykę, natkę pietruszki, wyrobić na jednolitą masę.

Krok 2

Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Do wysmarowanej olejem formy keksowej włożyć połowę doprawionego mięsa i rozłożyć na niej ugotowane jajka, przykryć pozostałym mięsem.Uwaga : używam 30 cm formy keksowej.

Krok 3

Formę z klopsem wstawić do nagrzanego piekarnika, przykryć folią, piec 30 minut, zdjąć folię i piec jeszcze 5 minut, aby klops lekko się zrumienił. Doskonały zarówno na zimno, jak na gorąco.

Food Look

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klops domowy z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klops domowy z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klops domowy z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klops domowy z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klops domowy z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klops domowy z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klops domowy z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klops domowy z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Uda królicze duszone
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

trudne

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej