Składniki
2 sztuki
2 szczypty
3 szczypty
60 dekagramów
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę kajzerkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę obrać, posiekać w kostkę. Boczek pokroić w kostkę. 2 jajka ugotować na twardo ( 8 minut od zagotowania wody). Do dużej miski wrzucić mięso mielone, 2 surowe jajka, odciśniętą kajzerkę, cebulę, boczek, sól, pieprz, majeranek, paprykę, natkę pietruszki, wyrobić na jednolitą masę.
Krok 2
Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Do wysmarowanej olejem formy keksowej włożyć połowę doprawionego mięsa i rozłożyć na niej ugotowane jajka, przykryć pozostałym mięsem.Uwaga : używam 30 cm formy keksowej.
Krok 3
Formę z klopsem wstawić do nagrzanego piekarnika, przykryć folią, piec 30 minut, zdjąć folię i piec jeszcze 5 minut, aby klops lekko się zrumienił. Doskonały zarówno na zimno, jak na gorąco.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej