Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

120 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzane masło wrzuć goździki i cynamon i podsmaż przez 1 minutę.

Krok 2

Teraz wrzuć ryż oraz groszek. Wszystko dobrze wymieszaj, aby przyprawy oblepiły ryż.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z połową szklanki wody.

Krok 4

Wlej płyn do ryżu. Całość gotuj aż większość płynu zgęstnieje. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kruche z cukrem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej