Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

120 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzane masło wrzuć goździki i cynamon i podsmaż przez 1 minutę.

Krok 2

Teraz wrzuć ryż oraz groszek. Wszystko dobrze wymieszaj, aby przyprawy oblepiły ryż.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z połową szklanki wody.

Krok 4

Wlej płyn do ryżu. Całość gotuj aż większość płynu zgęstnieje. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej