Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

120 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzane masło wrzuć goździki i cynamon i podsmaż przez 1 minutę.

Krok 2

Teraz wrzuć ryż oraz groszek. Wszystko dobrze wymieszaj, aby przyprawy oblepiły ryż.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z połową szklanki wody.

Krok 4

Wlej płyn do ryżu. Całość gotuj aż większość płynu zgęstnieje. Natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z zielonym groszkiem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gofry prosty przepis
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej