Pierogi z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi z pieczarkami

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

4

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

2 szczypty

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

10 dekagramów

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makę zagnieść z jednym jajkiem i szczyptą soli , wlewając tyle wody , aby ciasto było luźne .

Krok 2

Ryż ugotuj zgodnie z przepisu na opakowaniu . Odcedź . Pieczarki obierz , drobno pokrój . cebule obierz , posiekaj . Olej rozgrzej na patelni , zeszklij cebule . Dodaj pieczarki , podsmaż . Przełóż do ryżu , wbij drugie jajko , wymieszaj . Przypraw .

Krok 3

Ciasto rozwałkuj , wykrój kwadraty . Na środku ułóż łyżeczkę farszu , brzegi dokładnie zlep . Pierogi włóż do osolonego wrzątku , ugotuj . Wyjmij łyżką cedzakową . Podawaj posypane szczypiorkiem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej