Pierogi z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi z pieczarkami

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

4

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

2 szczypty

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

10 dekagramów

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makę zagnieść z jednym jajkiem i szczyptą soli , wlewając tyle wody , aby ciasto było luźne .

Krok 2

Ryż ugotuj zgodnie z przepisu na opakowaniu . Odcedź . Pieczarki obierz , drobno pokrój . cebule obierz , posiekaj . Olej rozgrzej na patelni , zeszklij cebule . Dodaj pieczarki , podsmaż . Przełóż do ryżu , wbij drugie jajko , wymieszaj . Przypraw .

Krok 3

Ciasto rozwałkuj , wykrój kwadraty . Na środku ułóż łyżeczkę farszu , brzegi dokładnie zlep . Pierogi włóż do osolonego wrzątku , ugotuj . Wyjmij łyżką cedzakową . Podawaj posypane szczypiorkiem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej