
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
2 szczypty
1 łyżeczka
2 sztuki
2 łyżki
1 pęczek
10 dekagramów
25 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makę zagnieść z jednym jajkiem i szczyptą soli , wlewając tyle wody , aby ciasto było luźne .
Krok 2
Ryż ugotuj zgodnie z przepisu na opakowaniu . Odcedź . Pieczarki obierz , drobno pokrój . cebule obierz , posiekaj . Olej rozgrzej na patelni , zeszklij cebule . Dodaj pieczarki , podsmaż . Przełóż do ryżu , wbij drugie jajko , wymieszaj . Przypraw .
Krok 3
Ciasto rozwałkuj , wykrój kwadraty . Na środku ułóż łyżeczkę farszu , brzegi dokładnie zlep . Pierogi włóż do osolonego wrzątku , ugotuj . Wyjmij łyżką cedzakową . Podawaj posypane szczypiorkiem .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























