Pierogi z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi z pieczarkami

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

4

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

2 szczypty

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

10 dekagramów

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makę zagnieść z jednym jajkiem i szczyptą soli , wlewając tyle wody , aby ciasto było luźne .

Krok 2

Ryż ugotuj zgodnie z przepisu na opakowaniu . Odcedź . Pieczarki obierz , drobno pokrój . cebule obierz , posiekaj . Olej rozgrzej na patelni , zeszklij cebule . Dodaj pieczarki , podsmaż . Przełóż do ryżu , wbij drugie jajko , wymieszaj . Przypraw .

Krok 3

Ciasto rozwałkuj , wykrój kwadraty . Na środku ułóż łyżeczkę farszu , brzegi dokładnie zlep . Pierogi włóż do osolonego wrzątku , ugotuj . Wyjmij łyżką cedzakową . Podawaj posypane szczypiorkiem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pierogi z mięsem mielonym
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej