
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
2 szczypty
1 łyżeczka
2 sztuki
2 łyżki
1 pęczek
10 dekagramów
25 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makę zagnieść z jednym jajkiem i szczyptą soli , wlewając tyle wody , aby ciasto było luźne .
Krok 2
Ryż ugotuj zgodnie z przepisu na opakowaniu . Odcedź . Pieczarki obierz , drobno pokrój . cebule obierz , posiekaj . Olej rozgrzej na patelni , zeszklij cebule . Dodaj pieczarki , podsmaż . Przełóż do ryżu , wbij drugie jajko , wymieszaj . Przypraw .
Krok 3
Ciasto rozwałkuj , wykrój kwadraty . Na środku ułóż łyżeczkę farszu , brzegi dokładnie zlep . Pierogi włóż do osolonego wrzątku , ugotuj . Wyjmij łyżką cedzakową . Podawaj posypane szczypiorkiem .
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej