PRZEPISY.PL
Pierogi z mięsem - autor: anemone_
Autor: anemone_

Pierogi z mięsem

  • 60
  • 8
  • Średnie
  • 0
17
osób dodało do Mniamlisty
17
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • woda125 ml
  • jajko1 szt
  • sól1 szczypta
  • mięso mielone40 dkg
  • pieczarki20 dkg
  • Krok 1

    Mąkę przesiewamy, dodajemy jajko, wodę, sól i zagniatamy ciasto.
  • Krok 2

    Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Dodajemy mielone mięso, podsmażamy. Dodajemy Bulionetkę Bulion wołowy Knorr.
  • Krok 3

    Pieczarki oczyszczamy, kroimy, dusimy na małej ilości oliwy do odparowania płynu. Następnie pieczarki mieszamy z mięsem i mielimy.
  • Krok 4

    Ciasto rozwałokowujemy, wycinamy szklanką krążki. Na środek każdego krążka nakładamy farsz. Brzegi krążków sklejamy formując pierożki.
  • Krok 5

    Pierogi wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy ok. 4 min. od wypłynięcia.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulionetka wołowa KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

25
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
53
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
146
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
882
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe