Pierogi z twarogiem na słono z cebulką - przepis | Przepisy.pl pixel

Pierogi z twarożkiem cebulkowym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

17 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 kilogram

0.5 szklanki

1 łyżka

0.5 kilograma

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg wyrobić z roztrzepanym jajkiem, doprawić solą, pieprzem i rozkruszonymi mini kostkami cebulkowymi.

Krok 2

Mąkę, oliwę i wodę wymieszać i wyrobić na bardzo gęste, elastyczne ciasto (dodać więcej mąki czy wody w zależności od wilgotności mąki).

Krok 3

Ciasto rozwałkować niezbyt cienko, wykrawać kółka np. szklanką i każde z nich nadziewać lepiąc ich końce na pierogi.

Krok 4

Gotować w osolonym wrzątku ok 10 min. i delikatnie wyjmować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z twarożkiem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z twarożkiem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z twarożkiem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z twarożkiem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z twarożkiem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z twarożkiem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z twarożkiem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z twarożkiem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej