
Składniki
0.5 szklanki
1 sztuka
0.5 kilograma
1 szczypta
1 kilogram
1 łyżka
1 szczypta
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Twaróg wyrobić z roztrzepanym jajkiem, doprawić solą, pieprzem i rozkruszonymi mini kostkami cebulkowymi.
Krok 2
Mąkę, oliwę i wodę wymieszać i wyrobić na bardzo gęste, elastyczne ciasto (dodać więcej mąki czy wody w zależności od wilgotności mąki).
Krok 3
Ciasto rozwałkować niezbyt cienko, wykrawać kółka np. szklanką i każde z nich nadziewać lepiąc ich końce na pierogi.
Krok 4
Gotować w osolonym wrzątku ok 10 min. i delikatnie wyjmować.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej