
Składniki
0.5 szklanki
1 sztuka
0.5 kilograma
1 szczypta
1 kilogram
1 łyżka
1 szczypta
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Twaróg wyrobić z roztrzepanym jajkiem, doprawić solą, pieprzem i rozkruszonymi mini kostkami cebulkowymi.
Krok 2
Mąkę, oliwę i wodę wymieszać i wyrobić na bardzo gęste, elastyczne ciasto (dodać więcej mąki czy wody w zależności od wilgotności mąki).
Krok 3
Ciasto rozwałkować niezbyt cienko, wykrawać kółka np. szklanką i każde z nich nadziewać lepiąc ich końce na pierogi.
Krok 4
Gotować w osolonym wrzątku ok 10 min. i delikatnie wyjmować.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej