Pierogi z twarogiem na słono z cebulką - przepis | Przepisy.pl pixel

Pierogi z twarożkiem cebulkowym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

17 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 kilogram

0.5 szklanki

1 łyżka

0.5 kilograma

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg wyrobić z roztrzepanym jajkiem, doprawić solą, pieprzem i rozkruszonymi mini kostkami cebulkowymi.

Krok 2

Mąkę, oliwę i wodę wymieszać i wyrobić na bardzo gęste, elastyczne ciasto (dodać więcej mąki czy wody w zależności od wilgotności mąki).

Krok 3

Ciasto rozwałkować niezbyt cienko, wykrawać kółka np. szklanką i każde z nich nadziewać lepiąc ich końce na pierogi.

Krok 4

Gotować w osolonym wrzątku ok 10 min. i delikatnie wyjmować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z twarożkiem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z twarożkiem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z twarożkiem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z twarożkiem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z twarożkiem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z twarożkiem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z twarożkiem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z twarożkiem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej