Pierogi z twarogiem na słono z cebulką - przepis | Przepisy.pl pixel

Pierogi z twarożkiem cebulkowym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

18 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 sztuka

0.5 kilograma

1 szczypta

1 kilogram

1 łyżka

1 szczypta

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg wyrobić z roztrzepanym jajkiem, doprawić solą, pieprzem i rozkruszonymi mini kostkami cebulkowymi.

Krok 2

Mąkę, oliwę i wodę wymieszać i wyrobić na bardzo gęste, elastyczne ciasto (dodać więcej mąki czy wody w zależności od wilgotności mąki).

Krok 3

Ciasto rozwałkować niezbyt cienko, wykrawać kółka np. szklanką i każde z nich nadziewać lepiąc ich końce na pierogi.

Krok 4

Gotować w osolonym wrzątku ok 10 min. i delikatnie wyjmować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z twarożkiem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z twarożkiem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z twarożkiem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z twarożkiem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z twarożkiem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z twarożkiem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z twarożkiem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z twarożkiem cebulkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej