pierogi z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pierogi z kapustą

Autor:

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby umyć,namoczyć na noc.

Krok 2

Kapustę opłukać,poszatkować,posolić.

Krok 3

Grzyby ugotować w wodzie,w której się moczyły,odcedzić,posiekać.

Krok 4

Cebulę obrać i posiekać,wrzucić do rondla,podsmażyć lekko na maśle,dodać kapustę,podlać wywarem,dusić,aż będzie miękka (około 1 godziny).

Krok 5

Odcedzić,posiekać,dodać grzyby,przyprawić solą i pieprzem,wymieszać.

Krok 6

Z mąki,jajka,soli i ciepłej wody zagnieść ciasto,musi być dość rzadkie,nie za suche.

Krok 7

Podsypać mąkę na stolnicę,rozwałkować,wyciąć krążki kubkiem.

Krok 8

Na każdym położyć łyżeczkę farszu,zlepić pierożki.

Krok 9

Partiami wrzucać na osolony wrzątek,gotować,aż wypłyną.

Krok 10

Podawać polane masłem ze zrumienioną cebulą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pierogi z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pierogi z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pierogi z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pierogi z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pierogi z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pierogi z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pierogi z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pierogi z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej