pierogi z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pierogi z kapustą

Autor:

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby umyć,namoczyć na noc.

Krok 2

Kapustę opłukać,poszatkować,posolić.

Krok 3

Grzyby ugotować w wodzie,w której się moczyły,odcedzić,posiekać.

Krok 4

Cebulę obrać i posiekać,wrzucić do rondla,podsmażyć lekko na maśle,dodać kapustę,podlać wywarem,dusić,aż będzie miękka (około 1 godziny).

Krok 5

Odcedzić,posiekać,dodać grzyby,przyprawić solą i pieprzem,wymieszać.

Krok 6

Z mąki,jajka,soli i ciepłej wody zagnieść ciasto,musi być dość rzadkie,nie za suche.

Krok 7

Podsypać mąkę na stolnicę,rozwałkować,wyciąć krążki kubkiem.

Krok 8

Na każdym położyć łyżeczkę farszu,zlepić pierożki.

Krok 9

Partiami wrzucać na osolony wrzątek,gotować,aż wypłyną.

Krok 10

Podawać polane masłem ze zrumienioną cebulą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pierogi z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pierogi z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pierogi z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pierogi z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pierogi z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pierogi z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pierogi z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pierogi z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pierogi z mięsem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej