
Składniki
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 szklanka
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby umyć,namoczyć na noc.
Krok 2
Kapustę opłukać,poszatkować,posolić.
Krok 3
Grzyby ugotować w wodzie,w której się moczyły,odcedzić,posiekać.
Krok 4
Cebulę obrać i posiekać,wrzucić do rondla,podsmażyć lekko na maśle,dodać kapustę,podlać wywarem,dusić,aż będzie miękka (około 1 godziny).
Krok 5
Odcedzić,posiekać,dodać grzyby,przyprawić solą i pieprzem,wymieszać.
Krok 6
Z mąki,jajka,soli i ciepłej wody zagnieść ciasto,musi być dość rzadkie,nie za suche.
Krok 7
Podsypać mąkę na stolnicę,rozwałkować,wyciąć krążki kubkiem.
Krok 8
Na każdym położyć łyżeczkę farszu,zlepić pierożki.
Krok 9
Partiami wrzucać na osolony wrzątek,gotować,aż wypłyną.
Krok 10
Podawać polane masłem ze zrumienioną cebulą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej