
Składniki
40 dekagramów
12 dekagramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
WYROBIĆ CIASTO, UFORMOWAĆ WAŁEK, POKROIĆ PIEROGI I UGOTOWAĆ WE WRZĄCEJ, OSOLONEJ WODZIE. POLAĆ ROZPUSZCZONYM MASŁEM, TARTĄ BUŁKĄ I CUKREM.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej