Czerwony kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwony kurczak

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 łyżeczka

2 sztuki

0.75 kilograma

1 łyżeczka

20 dekagramów

0.25 szklanki

4 łyżki

1 sztuka

0.3 szklanki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj i podziel na 12-14 kawałków.

Krok 2

Na rozgrzane masło* wrzuć imbir i czosnek. Smaż przez 2 minuty ciągle mieszając.

Krok 3

Pomidory sparz, obierz i pokrój. Wrzuć je do czosnku i smaż do momentu, gdy się rozgotują i rozpadną.

Krok 4

Do sosu włóż kurczaka i dodaj chili, pieprz oraz sól. Gotuj przez 7 minut, co jakiś czas wlewając po łyżce wody (łącznie wlej 1 szklankę wody).

Krok 5

Kurczaka gotuj do czasu, gdy stanie się miękki, a sos gęsty.

Krok 6

Paprykę pokrój w paski, dodaj do kurczaka, wlej sok z cytryny i wszystko wymieszaj. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwony kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czerwony kurczak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej