
Składniki
500 gramów
3 sztuki
1 szklanka
4 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej oliwę i obsmaż na niej mięso.
Krok 2
W misce wymieszaj rozgnieciony czosnek, przecier, miód, musztardę, tabasco, sól i sok z cytryny.
Krok 3
Dodaj do kurczaka i od momentu zagotowania duś 10 minut.
Krok 4
Wyjmij filet i podziel na drobne włókna po czym wrzucić do sosu. Wymieszaj i gotuj, do czasu by masa zgęstniała. Połóż mięso na bułkę i przykryj wierzchem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej