Aromatyczny burger z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Aromatyczny burger z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

31 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 sztuki

1 szklanka

4 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej oliwę i obsmaż na niej mięso.

Aromatyczny burger z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

W misce wymieszaj rozgnieciony czosnek, przecier, miód, musztardę, tabasco, sól i sok z cytryny.

Aromatyczny burger z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Dodaj do kurczaka i od momentu zagotowania duś 10 minut.

Aromatyczny burger z kurczakiem - Krok 3

Krok 4

Wyjmij filet i podziel na drobne włókna po czym wrzucić do sosu. Wymieszaj i gotuj, do czasu by masa zgęstniała. Połóż mięso na bułkę i przykryj wierzchem.

Aromatyczny burger z kurczakiem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny burger z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny burger z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny burger z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny burger z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny burger z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny burger z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny burger z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ser w cieście
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej