Składniki
500 gramów
3 sztuki
1 szklanka
4 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej oliwę i obsmaż na niej mięso.
Krok 2
W misce wymieszaj rozgnieciony czosnek, przecier, miód, musztardę, tabasco, sól i sok z cytryny.
Krok 3
Dodaj do kurczaka i od momentu zagotowania duś 10 minut.
Krok 4
Wyjmij filet i podziel na drobne włókna po czym wrzucić do sosu. Wymieszaj i gotuj, do czasu by masa zgęstniała. Połóż mięso na bułkę i przykryj wierzchem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej