Sałatka wielkanocna z jajkiem i ogórkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wielkanocna z jajkiem i ogórkiem

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

20 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo. Ogórek pokrój na plasterki. Kukurydzę odsącz z zalewy.

Krok 2

Porwij sałatę. Wyłóż na nią ogórka, kukurydzę oraz pokrojone na plasterki jajka.

Krok 3

Polej sosem sałatkowym przygotowanym na bazie jogurtu greckiego. Udekoruj grzankami sałatkowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wielkanocna z jajkiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wielkanocna z jajkiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wielkanocna z jajkiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wielkanocna z jajkiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wielkanocna z jajkiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wielkanocna z jajkiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wielkanocna z jajkiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wielkanocna z jajkiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej