Sałatka wielkanocna z jajkiem i ogórkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wielkanocna z jajkiem i ogórkiem

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

20 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo. Ogórek pokrój na plasterki. Kukurydzę odsącz z zalewy.

Krok 2

Porwij sałatę. Wyłóż na nią ogórka, kukurydzę oraz pokrojone na plasterki jajka.

Krok 3

Polej sosem sałatkowym przygotowanym na bazie jogurtu greckiego. Udekoruj grzankami sałatkowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wielkanocna z jajkiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wielkanocna z jajkiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wielkanocna z jajkiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wielkanocna z jajkiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wielkanocna z jajkiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wielkanocna z jajkiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wielkanocna z jajkiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wielkanocna z jajkiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej