Sałatka wielkanocna z jajkiem i ogórkiem
łatwe
19 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
20 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jajka na twardo. Ogórek pokrój na plasterki. Kukurydzę odsącz z zalewy.
Krok 2
Porwij sałatę. Wyłóż na nią ogórka, kukurydzę oraz pokrojone na plasterki jajka.
Krok 3
Polej sosem sałatkowym przygotowanym na bazie jogurtu greckiego. Udekoruj grzankami sałatkowymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej