Sałatka wielkanocna z jajkiem i ogórkiem
łatwe
19 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
20 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jajka na twardo. Ogórek pokrój na plasterki. Kukurydzę odsącz z zalewy.
Krok 2
Porwij sałatę. Wyłóż na nią ogórka, kukurydzę oraz pokrojone na plasterki jajka.
Krok 3
Polej sosem sałatkowym przygotowanym na bazie jogurtu greckiego. Udekoruj grzankami sałatkowymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej