Hamburger Pascala przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hamburger Pascala

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

3

heart
62 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

97 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

600 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeśli kiedykolwiek dostanę jakiś order, to na pewno za HAMBURGER PASCALA. Jestem dumny z tego przepisu. Dostałem już tysiące maili od ludzi, którzy go zrobili. I każdy jest zachwycony, naprawdę!

Krok 2

Cebulę zeszklij na łyżce masła, wymieszaj z ogórkiem, oliwkami, mięsem i musztardą. Przypraw solą i pieprzem, dobrze wyrób rękami lub widelcem. Uformuj 6 okrągłych kotletów na desce posypanej tartą bułką i usmaż je na oliwie z resztą masła. Utrzyj na gładką masę składniki sosu. Bułki przekrój na połówki, spody włóż na chwilę do gorącego piekarnika (najlepiej pod grill). Gdy będą chrupiące, wyjmij, na każdym spodzie ułóż kotlet, posmaruj sosem i przykryj odciętymi wierzchami. Gotowe hamburgery włóż do piekarnika rozgrzanego do 120 stopni z włączonym termoobiegiem. Zapiekaj, aż sos serowy się rozpuści.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej