Hamburger Pascala przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hamburger Pascala

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

3

62 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

600 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeśli kiedykolwiek dostanę jakiś order, to na pewno za HAMBURGER PASCALA. Jestem dumny z tego przepisu. Dostałem już tysiące maili od ludzi, którzy go zrobili. I każdy jest zachwycony, naprawdę!

Krok 2

Cebulę zeszklij na łyżce masła, wymieszaj z ogórkiem, oliwkami, mięsem i musztardą. Przypraw solą i pieprzem, dobrze wyrób rękami lub widelcem. Uformuj 6 okrągłych kotletów na desce posypanej tartą bułką i usmaż je na oliwie z resztą masła. Utrzyj na gładką masę składniki sosu. Bułki przekrój na połówki, spody włóż na chwilę do gorącego piekarnika (najlepiej pod grill). Gdy będą chrupiące, wyjmij, na każdym spodzie ułóż kotlet, posmaruj sosem i przykryj odciętymi wierzchami. Gotowe hamburgery włóż do piekarnika rozgrzanego do 120 stopni z włączonym termoobiegiem. Zapiekaj, aż sos serowy się rozpuści.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej