Hamburger Pascala przepis – Zobacz na przepisy.pl

Hamburger Pascala

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

2

62 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

600 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeśli kiedykolwiek dostanę jakiś order, to na pewno za HAMBURGER PASCALA. Jestem dumny z tego przepisu. Dostałem już tysiące maili od ludzi, którzy go zrobili. I każdy jest zachwycony, naprawdę!

Krok 2

Cebulę zeszklij na łyżce masła, wymieszaj z ogórkiem, oliwkami, mięsem i musztardą. Przypraw solą i pieprzem, dobrze wyrób rękami lub widelcem. Uformuj 6 okrągłych kotletów na desce posypanej tartą bułką i usmaż je na oliwie z resztą masła. Utrzyj na gładką masę składniki sosu. Bułki przekrój na połówki, spody włóż na chwilę do gorącego piekarnika (najlepiej pod grill). Gdy będą chrupiące, wyjmij, na każdym spodzie ułóż kotlet, posmaruj sosem i przykryj odciętymi wierzchami. Gotowe hamburgery włóż do piekarnika rozgrzanego do 120 stopni z włączonym termoobiegiem. Zapiekaj, aż sos serowy się rozpuści.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej