Hamburger Pascala przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hamburger Pascala

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

3

heart
62 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

600 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeśli kiedykolwiek dostanę jakiś order, to na pewno za HAMBURGER PASCALA. Jestem dumny z tego przepisu. Dostałem już tysiące maili od ludzi, którzy go zrobili. I każdy jest zachwycony, naprawdę!

Krok 2

Cebulę zeszklij na łyżce masła, wymieszaj z ogórkiem, oliwkami, mięsem i musztardą. Przypraw solą i pieprzem, dobrze wyrób rękami lub widelcem. Uformuj 6 okrągłych kotletów na desce posypanej tartą bułką i usmaż je na oliwie z resztą masła. Utrzyj na gładką masę składniki sosu. Bułki przekrój na połówki, spody włóż na chwilę do gorącego piekarnika (najlepiej pod grill). Gdy będą chrupiące, wyjmij, na każdym spodzie ułóż kotlet, posmaruj sosem i przykryj odciętymi wierzchami. Gotowe hamburgery włóż do piekarnika rozgrzanego do 120 stopni z włączonym termoobiegiem. Zapiekaj, aż sos serowy się rozpuści.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Karpatka
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej