Hamburger Pascala przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hamburger Pascala

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

4

heart
62 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

600 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeśli kiedykolwiek dostanę jakiś order, to na pewno za HAMBURGER PASCALA. Jestem dumny z tego przepisu. Dostałem już tysiące maili od ludzi, którzy go zrobili. I każdy jest zachwycony, naprawdę!

Krok 2

Cebulę zeszklij na łyżce masła, wymieszaj z ogórkiem, oliwkami, mięsem i musztardą. Przypraw solą i pieprzem, dobrze wyrób rękami lub widelcem. Uformuj 6 okrągłych kotletów na desce posypanej tartą bułką i usmaż je na oliwie z resztą masła. Utrzyj na gładką masę składniki sosu. Bułki przekrój na połówki, spody włóż na chwilę do gorącego piekarnika (najlepiej pod grill). Gdy będą chrupiące, wyjmij, na każdym spodzie ułóż kotlet, posmaruj sosem i przykryj odciętymi wierzchami. Gotowe hamburgery włóż do piekarnika rozgrzanego do 120 stopni z włączonym termoobiegiem. Zapiekaj, aż sos serowy się rozpuści.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hamburger Pascala - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej