Składniki
180 gramów
50 gramów
1 kilogram
110 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz ziemniaki, po czym utrzyj je na tarce.
Krok 2
Kapustę ugotuj i odcedź.
Krok 3
Słoninę pokrój w kostkę, usmaż.
Krok 4
Przygotuj zasmażkę na tłuszczu wytopionym ze słoniny.
Krok 5
Dolej wody, a następnie wrzuć ziemniaki. Ugotuj.
Krok 6
Po ugotowaniu połącz wszystkie składniki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej