Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

180 gramów

50 gramów

1 kilogram

110 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz ziemniaki, po czym utrzyj je na tarce.

Krok 2

Kapustę ugotuj i odcedź.

Krok 3

Słoninę pokrój w kostkę, usmaż.

Krok 4

Przygotuj zasmażkę na tłuszczu wytopionym ze słoniny.

Krok 5

Dolej wody, a następnie wrzuć ziemniaki. Ugotuj.

Krok 6

Po ugotowaniu połącz wszystkie składniki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Faszerowane papryki
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej