Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

180 gramów

50 gramów

1 kilogram

110 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz ziemniaki, po czym utrzyj je na tarce.

Krok 2

Kapustę ugotuj i odcedź.

Krok 3

Słoninę pokrój w kostkę, usmaż.

Krok 4

Przygotuj zasmażkę na tłuszczu wytopionym ze słoniny.

Krok 5

Dolej wody, a następnie wrzuć ziemniaki. Ugotuj.

Krok 6

Po ugotowaniu połącz wszystkie składniki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej