Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

180 gramów

50 gramów

1 kilogram

110 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz ziemniaki, po czym utrzyj je na tarce.

Krok 2

Kapustę ugotuj i odcedź.

Krok 3

Słoninę pokrój w kostkę, usmaż.

Krok 4

Przygotuj zasmażkę na tłuszczu wytopionym ze słoniny.

Krok 5

Dolej wody, a następnie wrzuć ziemniaki. Ugotuj.

Krok 6

Po ugotowaniu połącz wszystkie składniki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta kiszona zagęszczona ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej