Faszerowane gałki z ziemniaków w sosie grzybowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane gałki z ziemniaków w sosie grzybowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

0.5 szklanki

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i przeciśnij przez praskę. W misce wymieszaj ziemniaki, dodaj jajko i bułkę tartą - wyrób jednolitą masę.

Krok 2

Grzyby namocz w gorącej wodzie, następnie pokrój w cienkie paski. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na maśle, dodaj grzyby, zalej wywarem z moczenia grzybów. Duś do momentu odparowania płynu.

Krok 3

Do grzybów dodaj bułę tartą, ser oraz posiekaną natkę. Wymieszaj i dopraw do smaku.

Krok 4

Z ziemniaczanej masy formuj małe klopsiki, w każdym z nich zrób wgłębienie i napełnij farszem. Uformowane gałki obtocz w mące i usmaż na oleju.

Krok 5

Przygotuj Sos grzybowy Knorr według przepisu umieszczonego na opakowaniu. Usmażone gałki podawaj na ciepło polane grzybowym sosem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane gałki z ziemniaków w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane gałki z ziemniaków w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane gałki z ziemniaków w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane gałki z ziemniaków w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane gałki z ziemniaków w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane gałki z ziemniaków w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane gałki z ziemniaków w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane gałki z ziemniaków w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej