Faszerowane gałki z ziemniaków w sosie grzybowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane gałki z ziemniaków w sosie grzybowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

0.5 szklanki

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i przeciśnij przez praskę. W misce wymieszaj ziemniaki, dodaj jajko i bułkę tartą - wyrób jednolitą masę.

Krok 2

Grzyby namocz w gorącej wodzie, następnie pokrój w cienkie paski. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na maśle, dodaj grzyby, zalej wywarem z moczenia grzybów. Duś do momentu odparowania płynu.

Krok 3

Do grzybów dodaj bułę tartą, ser oraz posiekaną natkę. Wymieszaj i dopraw do smaku.

Krok 4

Z ziemniaczanej masy formuj małe klopsiki, w każdym z nich zrób wgłębienie i napełnij farszem. Uformowane gałki obtocz w mące i usmaż na oleju.

Krok 5

Przygotuj Sos grzybowy Knorr według przepisu umieszczonego na opakowaniu. Usmażone gałki podawaj na ciepło polane grzybowym sosem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane gałki z ziemniaków w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane gałki z ziemniaków w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane gałki z ziemniaków w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane gałki z ziemniaków w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane gałki z ziemniaków w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane gałki z ziemniaków w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane gałki z ziemniaków w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane gałki z ziemniaków w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej