Indyk orientalny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk orientalny

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

4 łyżki

1 opakowanie

150 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

120 mililitrów

100 gramów

null

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pierś z indyka na małe kawałki, skrop niewielką ilością oleju i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na 20 minut.

Krok 3

Cebulę skrój w niezbyt grube krążki a następnie dodaj do indyka i smaż dopóki nie zmięknie.

Krok 4

Pieczarki pokrój w cząstki i dodaj do indyka. Po chwili smażenia dosyp fasolę i przypraw chili.

Krok 5

Pod sam koniec dodaj drobno pokrojone pomidory i duś przez chwilę.

Krok 6

Ugotuj ryż z dużą ilością curry, a potem dodaj do niego odrobinę masła. Indyka Podawaj z ryżem.

Krok 2

Następnie smaż mięso na rozgrzanym oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk orientalny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej