
Składniki
2 sztuki
120 mililitrów
2 sztuki
150 gramów
600 gramów
4 łyżki
1 łyżeczka
null
100 gramów
1 szczypta
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pierś z indyka na małe kawałki, skrop niewielką ilością oleju i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na 20 minut.
Krok 3
Cebulę skrój w niezbyt grube krążki a następnie dodaj do indyka i smaż dopóki nie zmięknie.
Krok 4
Pieczarki pokrój w cząstki i dodaj do indyka. Po chwili smażenia dosyp fasolę i przypraw chili.
Krok 5
Pod sam koniec dodaj drobno pokrojone pomidory i duś przez chwilę.
Krok 6
Ugotuj ryż z dużą ilością curry, a potem dodaj do niego odrobinę masła. Indyka Podawaj z ryżem.
Krok 2
Następnie smaż mięso na rozgrzanym oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej


































