
Składniki
2 sztuki
120 mililitrów
2 sztuki
150 gramów
600 gramów
4 łyżki
1 łyżeczka
null
100 gramów
1 szczypta
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pierś z indyka na małe kawałki, skrop niewielką ilością oleju i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na 20 minut.
Krok 3
Cebulę skrój w niezbyt grube krążki a następnie dodaj do indyka i smaż dopóki nie zmięknie.
Krok 4
Pieczarki pokrój w cząstki i dodaj do indyka. Po chwili smażenia dosyp fasolę i przypraw chili.
Krok 5
Pod sam koniec dodaj drobno pokrojone pomidory i duś przez chwilę.
Krok 6
Ugotuj ryż z dużą ilością curry, a potem dodaj do niego odrobinę masła. Indyka Podawaj z ryżem.
Krok 2
Następnie smaż mięso na rozgrzanym oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej