Indyk orientalny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk orientalny

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

120 mililitrów

2 sztuki

150 gramów

600 gramów

4 łyżki

1 łyżeczka

null

100 gramów

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pierś z indyka na małe kawałki, skrop niewielką ilością oleju i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na 20 minut.

Krok 3

Cebulę skrój w niezbyt grube krążki a następnie dodaj do indyka i smaż dopóki nie zmięknie.

Krok 4

Pieczarki pokrój w cząstki i dodaj do indyka. Po chwili smażenia dosyp fasolę i przypraw chili.

Krok 5

Pod sam koniec dodaj drobno pokrojone pomidory i duś przez chwilę.

Krok 6

Ugotuj ryż z dużą ilością curry, a potem dodaj do niego odrobinę masła. Indyka Podawaj z ryżem.

Krok 2

Następnie smaż mięso na rozgrzanym oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk orientalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk orientalny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej