
Składniki
600 gramów
4 łyżki
1 opakowanie
150 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
120 mililitrów
100 gramów
null
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pierś z indyka na małe kawałki, skrop niewielką ilością oleju i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na 20 minut.
Krok 3
Cebulę skrój w niezbyt grube krążki a następnie dodaj do indyka i smaż dopóki nie zmięknie.
Krok 4
Pieczarki pokrój w cząstki i dodaj do indyka. Po chwili smażenia dosyp fasolę i przypraw chili.
Krok 5
Pod sam koniec dodaj drobno pokrojone pomidory i duś przez chwilę.
Krok 6
Ugotuj ryż z dużą ilością curry, a potem dodaj do niego odrobinę masła. Indyka Podawaj z ryżem.
Krok 2
Następnie smaż mięso na rozgrzanym oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej