
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
5 sztuk
1 łyżeczka
5 szklanek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś pokroić w kostkę, papryki w piórka, cebulę drobno w kostkę, ogórki w kostkę. Makaron ugotować al dente w wodzie z bulionetką. Odcedzić.
Krok 2
Na patelni rozgrzać olej, dodać piersi, obsmażyć, dodać cebule i papryki. Wszystko razem przesmażyć. Na koniec dodać ogórki kiszone. Wymieszać, podsmażyć. Można podlać odrobiną wody. Dodać do mięsa makaron, wymieszać, posypać ziołami, doprawić do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej