
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
5 sztuk
1 łyżeczka
5 szklanek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś pokroić w kostkę, papryki w piórka, cebulę drobno w kostkę, ogórki w kostkę. Makaron ugotować al dente w wodzie z bulionetką. Odcedzić.
Krok 2
Na patelni rozgrzać olej, dodać piersi, obsmażyć, dodać cebule i papryki. Wszystko razem przesmażyć. Na koniec dodać ogórki kiszone. Wymieszać, podsmażyć. Można podlać odrobiną wody. Dodać do mięsa makaron, wymieszać, posypać ziołami, doprawić do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej