Ogórkowa potrawka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogórkowa potrawka

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

5 szklanek

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś pokroić w kostkę, papryki w piórka, cebulę drobno w kostkę, ogórki w kostkę. Makaron ugotować al dente w wodzie z bulionetką. Odcedzić.

Krok 2

Na patelni rozgrzać olej, dodać piersi, obsmażyć, dodać cebule i papryki. Wszystko razem przesmażyć. Na koniec dodać ogórki kiszone. Wymieszać, podsmażyć. Można podlać odrobiną wody. Dodać do mięsa makaron, wymieszać, posypać ziołami, doprawić do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogórkowa potrawka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogórkowa potrawka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogórkowa potrawka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogórkowa potrawka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogórkowa potrawka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogórkowa potrawka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogórkowa potrawka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogórkowa potrawka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej