Ogórkowa potrawka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogórkowa potrawka

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżeczka

5 szklanek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś pokroić w kostkę, papryki w piórka, cebulę drobno w kostkę, ogórki w kostkę. Makaron ugotować al dente w wodzie z bulionetką. Odcedzić.

Krok 2

Na patelni rozgrzać olej, dodać piersi, obsmażyć, dodać cebule i papryki. Wszystko razem przesmażyć. Na koniec dodać ogórki kiszone. Wymieszać, podsmażyć. Można podlać odrobiną wody. Dodać do mięsa makaron, wymieszać, posypać ziołami, doprawić do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogórkowa potrawka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogórkowa potrawka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogórkowa potrawka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogórkowa potrawka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogórkowa potrawka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogórkowa potrawka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogórkowa potrawka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogórkowa potrawka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej