Ogórkowa potrawka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogórkowa potrawka

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżeczka

5 szklanek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś pokroić w kostkę, papryki w piórka, cebulę drobno w kostkę, ogórki w kostkę. Makaron ugotować al dente w wodzie z bulionetką. Odcedzić.

Krok 2

Na patelni rozgrzać olej, dodać piersi, obsmażyć, dodać cebule i papryki. Wszystko razem przesmażyć. Na koniec dodać ogórki kiszone. Wymieszać, podsmażyć. Można podlać odrobiną wody. Dodać do mięsa makaron, wymieszać, posypać ziołami, doprawić do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogórkowa potrawka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogórkowa potrawka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogórkowa potrawka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogórkowa potrawka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogórkowa potrawka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogórkowa potrawka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogórkowa potrawka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogórkowa potrawka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej