Potrawka ze schabu na styl chiński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka ze schabu na styl chiński

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

150 gramów

150 gramów

600 gramów

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w cienkie paseczki, oprószamy solą i pieprzem i smażymy na oleju do miękkości razem z pokrojoną w cienkie słupki marchewką i nie zbyt drobno posiekaną cebulą. Jeśli mięso zacznie przywierać podlewamy kilkoma łyżkami wody.

Krok 2

Kiedy mięso i marchewka są miękkie dodajemy namoczone wcześniej grzybki, pędy bambusa i ananasa. Dolewamy też 2 łyżki syropu z ananasa. Smażymy około 5 minut intensywnie mieszając. Na koniec dodajemy 5 łyżek wody.

Krok 3

Fix do kurczaka słodko - kwaśnego przygotowujemy zgodnie z zaleceniem na opakowaniu i zalewamy min danie. Gotujemy na małym ogniu 3-4 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej