Potrawka ze schabu na styl chiński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka ze schabu na styl chiński

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

150 gramów

150 gramów

600 gramów

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w cienkie paseczki, oprószamy solą i pieprzem i smażymy na oleju do miękkości razem z pokrojoną w cienkie słupki marchewką i nie zbyt drobno posiekaną cebulą. Jeśli mięso zacznie przywierać podlewamy kilkoma łyżkami wody.

Krok 2

Kiedy mięso i marchewka są miękkie dodajemy namoczone wcześniej grzybki, pędy bambusa i ananasa. Dolewamy też 2 łyżki syropu z ananasa. Smażymy około 5 minut intensywnie mieszając. Na koniec dodajemy 5 łyżek wody.

Krok 3

Fix do kurczaka słodko - kwaśnego przygotowujemy zgodnie z zaleceniem na opakowaniu i zalewamy min danie. Gotujemy na małym ogniu 3-4 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Brukselka z kurczakiem
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej