Potrawka ze schabu na styl chiński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka ze schabu na styl chiński

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

150 gramów

1 sztuka

150 gramów

10 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w cienkie paseczki, oprószamy solą i pieprzem i smażymy na oleju do miękkości razem z pokrojoną w cienkie słupki marchewką i nie zbyt drobno posiekaną cebulą. Jeśli mięso zacznie przywierać podlewamy kilkoma łyżkami wody.

Krok 2

Kiedy mięso i marchewka są miękkie dodajemy namoczone wcześniej grzybki, pędy bambusa i ananasa. Dolewamy też 2 łyżki syropu z ananasa. Smażymy około 5 minut intensywnie mieszając. Na koniec dodajemy 5 łyżek wody.

Krok 3

Fix do kurczaka słodko - kwaśnego przygotowujemy zgodnie z zaleceniem na opakowaniu i zalewamy min danie. Gotujemy na małym ogniu 3-4 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej