Składniki
600 gramów
150 gramów
1 sztuka
150 gramów
10 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroimy w cienkie paseczki, oprószamy solą i pieprzem i smażymy na oleju do miękkości razem z pokrojoną w cienkie słupki marchewką i nie zbyt drobno posiekaną cebulą. Jeśli mięso zacznie przywierać podlewamy kilkoma łyżkami wody.
Krok 2
Kiedy mięso i marchewka są miękkie dodajemy namoczone wcześniej grzybki, pędy bambusa i ananasa. Dolewamy też 2 łyżki syropu z ananasa. Smażymy około 5 minut intensywnie mieszając. Na koniec dodajemy 5 łyżek wody.
Krok 3
Fix do kurczaka słodko - kwaśnego przygotowujemy zgodnie z zaleceniem na opakowaniu i zalewamy min danie. Gotujemy na małym ogniu 3-4 minuty.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej