Potrawka ze schabu na styl chiński przepis – Zobacz na przepisy.pl

Potrawka ze schabu na styl chiński

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

150 gramów

1 sztuka

150 gramów

10 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w cienkie paseczki, oprószamy solą i pieprzem i smażymy na oleju do miękkości razem z pokrojoną w cienkie słupki marchewką i nie zbyt drobno posiekaną cebulą. Jeśli mięso zacznie przywierać podlewamy kilkoma łyżkami wody.

Krok 2

Kiedy mięso i marchewka są miękkie dodajemy namoczone wcześniej grzybki, pędy bambusa i ananasa. Dolewamy też 2 łyżki syropu z ananasa. Smażymy około 5 minut intensywnie mieszając. Na koniec dodajemy 5 łyżek wody.

Krok 3

Fix do kurczaka słodko - kwaśnego przygotowujemy zgodnie z zaleceniem na opakowaniu i zalewamy min danie. Gotujemy na małym ogniu 3-4 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka ze schabu na styl chiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej