Warzywa duszone na sposób chiński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa duszone na sposób chiński

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

null

null

null

3 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę oczyść i odkrój końcówki, po czym podgotuj w niesolonej wodzie.

Krok 2

Cukinię, paprykę i marchew pokrój na słupki, cebulę i czosnek posiekaj. Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i podsmaż.

Krok 3

Następnie wrzuć marchew i znowu podsmaż. Teraz dorzuć cukinię, fasolkę i paprykę.

Krok 4

Dodaj czosnek, chili i cukier oraz starty imbir.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody oraz sosem sojowym i olejem sezamowym.

Krok 6

Wlej płyn do warzyw. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Natychmiast podawaj samodzielnie z ryżem lub mięsem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej