
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
null
null
null
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę oczyść i odkrój końcówki, po czym podgotuj w niesolonej wodzie.
Krok 2
Cukinię, paprykę i marchew pokrój na słupki, cebulę i czosnek posiekaj. Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i podsmaż.
Krok 3
Następnie wrzuć marchew i znowu podsmaż. Teraz dorzuć cukinię, fasolkę i paprykę.
Krok 4
Dodaj czosnek, chili i cukier oraz starty imbir.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody oraz sosem sojowym i olejem sezamowym.
Krok 6
Wlej płyn do warzyw. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Natychmiast podawaj samodzielnie z ryżem lub mięsem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej