
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
null
null
null
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę oczyść i odkrój końcówki, po czym podgotuj w niesolonej wodzie.
Krok 2
Cukinię, paprykę i marchew pokrój na słupki, cebulę i czosnek posiekaj. Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i podsmaż.
Krok 3
Następnie wrzuć marchew i znowu podsmaż. Teraz dorzuć cukinię, fasolkę i paprykę.
Krok 4
Dodaj czosnek, chili i cukier oraz starty imbir.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody oraz sosem sojowym i olejem sezamowym.
Krok 6
Wlej płyn do warzyw. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Natychmiast podawaj samodzielnie z ryżem lub mięsem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej