Warzywa duszone na sposób chiński przepis – Zobacz na przepisy.pl

Warzywa duszone na sposób chiński

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę oczyść i odkrój końcówki, po czym podgotuj w niesolonej wodzie.

Krok 2

Cukinię, paprykę i marchew pokrój na słupki, cebulę i czosnek posiekaj. Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i podsmaż.

Krok 3

Następnie wrzuć marchew i znowu podsmaż. Teraz dorzuć cukinię, fasolkę i paprykę.

Krok 4

Dodaj czosnek, chili i cukier oraz starty imbir.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody oraz sosem sojowym i olejem sezamowym.

Krok 6

Wlej płyn do warzyw. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Natychmiast podawaj samodzielnie z ryżem lub mięsem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej