
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
null
null
null
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę oczyść i odkrój końcówki, po czym podgotuj w niesolonej wodzie.
Krok 2
Cukinię, paprykę i marchew pokrój na słupki, cebulę i czosnek posiekaj. Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i podsmaż.
Krok 3
Następnie wrzuć marchew i znowu podsmaż. Teraz dorzuć cukinię, fasolkę i paprykę.
Krok 4
Dodaj czosnek, chili i cukier oraz starty imbir.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody oraz sosem sojowym i olejem sezamowym.
Krok 6
Wlej płyn do warzyw. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Natychmiast podawaj samodzielnie z ryżem lub mięsem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej