Warzywa duszone na sposób chiński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa duszone na sposób chiński

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę oczyść i odkrój końcówki, po czym podgotuj w niesolonej wodzie.

Krok 2

Cukinię, paprykę i marchew pokrój na słupki, cebulę i czosnek posiekaj. Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i podsmaż.

Krok 3

Następnie wrzuć marchew i znowu podsmaż. Teraz dorzuć cukinię, fasolkę i paprykę.

Krok 4

Dodaj czosnek, chili i cukier oraz starty imbir.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody oraz sosem sojowym i olejem sezamowym.

Krok 6

Wlej płyn do warzyw. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Natychmiast podawaj samodzielnie z ryżem lub mięsem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej