Biała kiełbasa w piwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biała kiełbasa w piwie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 szklanka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondelku rozgrzej olej, a następnie dodaj mąkę i usmaż na złoty kolor.

Krok 2

Dodaj majeranek i kminek. Powoli dolewaj piwo. Gotuj do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 3

Kiełbaski piecz na grillu około 25 minut. Polej gorącym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biała kiełbasa w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biała kiełbasa w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biała kiełbasa w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biała kiełbasa w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biała kiełbasa w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biała kiełbasa w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biała kiełbasa w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biała kiełbasa w piwie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej