
Składniki
600 gramów
500 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
0.5 pęczka
80 mililitrów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj marynatę. Połącz olej z wodą Przyprawą Knorr oraz majerankiem Knorr. Natrzyj mięso połową marynaty.

Krok 2
Ziemniaki dokładnie umyj, następnie osusz, większe przekrój na pół i wymieszaj z pozostałą marynatą.

Krok 3
W naczyniu żaroodpornym ułóż ziemniaki oraz schab i całość piecz temperaturze 190 st. C przez 45 minut. Schab podawaj pokrojony w plastry, z ziemniakami oraz świeżym koperkiem i chrzanem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Mieszanka ziół i przypraw Knorr Polska z koperkiem
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczony schab z ziemniakami
Upieczony w kawałku schab, pokrojony na cienkie plastry i podany z ziemniaczkami w mundurkach to klasyka kuchni środkowoeuropejskiej. Warto więc wiedzieć, jak ją przygotować, aby dojść w tym do perfekcji. Otoczony zielonym płaszczykiem z ziół schab będzie wyglądał pięknie na talerzu i doskonale smakował. Na pieczeń najlepiej nadaje się środkowa część schabu wieprzowego. Zanim wsadzisz mięso do piekarnika, koniecznie posmaruj go ziołową pastą. Ze schabem doskonale komponują się niemal wszystkie przyprawy, ale tym razem proponujemy suszony majeranek połączony z oliwą. Ostrości delikatnemu mięsu po upieczeniu nada chrzan. Prócz mięsa ważnym punktem tego obiady będą upieczone w mundurkach ziemniaczki, które koniecznie posyp Fixem z masełkiem i dodatkiem koperku. Do tego zasmażana kapustka i sukces kulinarny gwarantowany.