
Składniki
600 gramów
500 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
0.5 pęczka
80 mililitrów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj marynatę. Połącz olej z wodą Przyprawą Knorr oraz majerankiem Knorr. Natrzyj mięso połową marynaty.

Krok 2
Ziemniaki dokładnie umyj, następnie osusz, większe przekrój na pół i wymieszaj z pozostałą marynatą.

Krok 3
W naczyniu żaroodpornym ułóż ziemniaki oraz schab i całość piecz temperaturze 190 st. C przez 45 minut. Schab podawaj pokrojony w plastry, z ziemniakami oraz świeżym koperkiem i chrzanem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Mieszanka ziół i przypraw Knorr Polska z koperkiem
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczony schab z ziemniakami
Upieczony w kawałku schab, pokrojony na cienkie plastry i podany z ziemniaczkami w mundurkach to klasyka kuchni środkowoeuropejskiej. Warto więc wiedzieć, jak ją przygotować, aby dojść w tym do perfekcji. Otoczony zielonym płaszczykiem z ziół schab będzie wyglądał pięknie na talerzu i doskonale smakował. Na pieczeń najlepiej nadaje się środkowa część schabu wieprzowego. Zanim wsadzisz mięso do piekarnika, koniecznie posmaruj go ziołową pastą. Ze schabem doskonale komponują się niemal wszystkie przyprawy, ale tym razem proponujemy suszony majeranek połączony z oliwą. Ostrości delikatnemu mięsu po upieczeniu nada chrzan. Prócz mięsa ważnym punktem tego obiady będą upieczone w mundurkach ziemniaczki, które koniecznie posyp Fixem z masełkiem i dodatkiem koperku. Do tego zasmażana kapustka i sukces kulinarny gwarantowany.