Karkówka w papryce przepis – Zobacz na przepisy.pl

Karkówka w papryce

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

2

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zamarynować z przyprawie do mięs i oleju. odstawić na pól godziny. Rozgrzać patelnie, przełożyć mięso z marynatą na patelnię i obsmażyć. Posypać solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, natką pietruszki. Dodać posiekaną w piórka cebule.

Krok 2

Kostkę rosołową rozpuścić w 250ml gorącej wody. Podlać bulionem mięso i dusić 10 minut. Papryke czerwoną pokroić w paski i dodać do mięsa, dusić dalej 10 minut. Gotowe wyłożyć na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej