Karkówka w papryce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka w papryce

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

4

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zamarynować z przyprawie do mięs i oleju. odstawić na pól godziny. Rozgrzać patelnie, przełożyć mięso z marynatą na patelnię i obsmażyć. Posypać solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, natką pietruszki. Dodać posiekaną w piórka cebule.

Krok 2

Kostkę rosołową rozpuścić w 250ml gorącej wody. Podlać bulionem mięso i dusić 10 minut. Papryke czerwoną pokroić w paski i dodać do mięsa, dusić dalej 10 minut. Gotowe wyłożyć na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka w papryce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka w papryce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej