
Składniki
6 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szklanka
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso zamarynować z przyprawie do mięs i oleju. odstawić na pól godziny. Rozgrzać patelnie, przełożyć mięso z marynatą na patelnię i obsmażyć. Posypać solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, natką pietruszki. Dodać posiekaną w piórka cebule.
Krok 2
Kostkę rosołową rozpuścić w 250ml gorącej wody. Podlać bulionem mięso i dusić 10 minut. Papryke czerwoną pokroić w paski i dodać do mięsa, dusić dalej 10 minut. Gotowe wyłożyć na talerze.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej