Potrawka z kurczaka z dymką i groszkiem po indyjsku
łatwe
315 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
350 mililitrów
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kurczaka na kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 2
Paprykę pokrój w mniejsze kawałki i dodaj do kurczaka.

Krok 3
Cebulkę, zielone i białe części posiekaj i dodaj do mięsa.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z wodą lub bulionem i wlej na patelnię.

Krok 5
Wszystko gotuj 5 minut, dodaj groszek i kontynuuj gotowanie kolejne 4 minuty. Gotowe danie podawaj z ryżem lub ziemniakami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Potrawka z kurczaka z dymką i groszkiem po indyjsku
Orientalnego charakteru temu smacznemu daniu dodaje mieszanka przypraw. W sosie wyczuć można kardamon, imbir czy goździki. Potrawka z kurczaka z dymką i groszkiem po indyjsku łączy intensywność tych dodatków z delikatnym soczystym mięsem i warzywami. Mięso smaży się – najpierw samo, a potem z papryką i cebulą. Całość dusi się w orientalnym sosie. Na końcu dorzuca się zielony groszek, który dzięki swojemu łagodnemu, słodkawemu smakowi stanowi dobre uzupełnienie pikantnych, wyrazistych przypraw. Danie serwuje się najczęściej z ryżem, np. basmati lub jaśminowym. Można je także podawać z makaronem ryżowym lub razowym. Posyp potrawę prażonymi orzechami nerkowca oraz świeżą natką pietruszki lub kolendry. Jej smak wzbogaci też papryczka chili. Jeśli lubisz bardzo pikantne jedzenie, dorzuć ją do sosu. Potrawkę z kurczaka z dymką i groszkiem serwuj na obiad lub z chlebkiem naan i podawaj jako ciepłą kolację. Wprowadź do swojego menu trochę egzotyki. Wypróbuj tę wyśmienitą potrawę, przygotowując ją według powyższego przepisu!
























