Polenta zapiekana z truflami lub pieczarkami
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
150 gramów
200 gramów
500 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby pokrój na plasterki.
Krok 2
Polentę posyp 3 łyżkami tartego sera, 1/3 pokrojonych w plasterki grzybów i kawałkami masła.
Krok 3
Wysmaruj naczynie do zapiekania masłem, po czym pokrój polentę w kostkę i układaj w naczyniu warstwami - polenta, roztopione masło, grzyby itd. Wierzch posyp resztą sera.
Krok 4
Włóż do piekarnika i zapiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej