Polenta zapiekana z truflami lub pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polenta zapiekana z truflami lub pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 gramów

200 gramów

500 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby pokrój na plasterki.

Krok 2

Polentę posyp 3 łyżkami tartego sera, 1/3 pokrojonych w plasterki grzybów i kawałkami masła.

Krok 3

Wysmaruj naczynie do zapiekania masłem, po czym pokrój polentę w kostkę i układaj w naczyniu warstwami - polenta, roztopione masło, grzyby itd. Wierzch posyp resztą sera.

Krok 4

Włóż do piekarnika i zapiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polenta zapiekana z truflami lub pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polenta zapiekana z truflami lub pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polenta zapiekana z truflami lub pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polenta zapiekana z truflami lub pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polenta zapiekana z truflami lub pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polenta zapiekana z truflami lub pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polenta zapiekana z truflami lub pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polenta zapiekana z truflami lub pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej