Polenta zapiekana z truflami lub pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polenta zapiekana z truflami lub pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 gramów

200 gramów

500 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby pokrój na plasterki.

Krok 2

Polentę posyp 3 łyżkami tartego sera, 1/3 pokrojonych w plasterki grzybów i kawałkami masła.

Krok 3

Wysmaruj naczynie do zapiekania masłem, po czym pokrój polentę w kostkę i układaj w naczyniu warstwami - polenta, roztopione masło, grzyby itd. Wierzch posyp resztą sera.

Krok 4

Włóż do piekarnika i zapiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polenta zapiekana z truflami lub pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polenta zapiekana z truflami lub pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polenta zapiekana z truflami lub pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polenta zapiekana z truflami lub pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polenta zapiekana z truflami lub pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polenta zapiekana z truflami lub pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polenta zapiekana z truflami lub pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polenta zapiekana z truflami lub pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej