Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

400 gramów

2 łyżki

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone łączymy z jajkiem, bułką tartą, solą, pieprzem i przyprawą do mielonego. Następnie z masy formujemy małe kuleczki, obtaczamy je w bułce tartej.

Krok 2

Paprykę i cebulę kroimy na kawałki. Ogórki kroimy w grubsze plasterki.

Krok 4

Szaszłyki grillujemy na tacce lekko posmarowanej olejem, często obracamy, aby mięso i warzywa równo się usmażyły.

Krok 3

Na długie drewniane szpikulce nabijamy kolejno kulkę mięsa, kawałek cebuli, papryki i plasterek ogórka, potem znów kulkę mięsa, cebulkę itd. Na początku i na końcu patyczka ma znajdować się kulka mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej