Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone łączymy z jajkiem, bułką tartą, solą, pieprzem i przyprawą do mielonego. Następnie z masy formujemy małe kuleczki, obtaczamy je w bułce tartej.

Krok 2

Paprykę i cebulę kroimy na kawałki. Ogórki kroimy w grubsze plasterki.

Krok 4

Szaszłyki grillujemy na tacce lekko posmarowanej olejem, często obracamy, aby mięso i warzywa równo się usmażyły.

Krok 3

Na długie drewniane szpikulce nabijamy kolejno kulkę mięsa, kawałek cebuli, papryki i plasterek ogórka, potem znów kulkę mięsa, cebulkę itd. Na początku i na końcu patyczka ma znajdować się kulka mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej