Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone łączymy z jajkiem, bułką tartą, solą, pieprzem i przyprawą do mielonego. Następnie z masy formujemy małe kuleczki, obtaczamy je w bułce tartej.

Krok 2

Paprykę i cebulę kroimy na kawałki. Ogórki kroimy w grubsze plasterki.

Krok 4

Szaszłyki grillujemy na tacce lekko posmarowanej olejem, często obracamy, aby mięso i warzywa równo się usmażyły.

Krok 3

Na długie drewniane szpikulce nabijamy kolejno kulkę mięsa, kawałek cebuli, papryki i plasterek ogórka, potem znów kulkę mięsa, cebulkę itd. Na początku i na końcu patyczka ma znajdować się kulka mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej