Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone łączymy z jajkiem, bułką tartą, solą, pieprzem i przyprawą do mielonego. Następnie z masy formujemy małe kuleczki, obtaczamy je w bułce tartej.

Krok 2

Paprykę i cebulę kroimy na kawałki. Ogórki kroimy w grubsze plasterki.

Krok 4

Szaszłyki grillujemy na tacce lekko posmarowanej olejem, często obracamy, aby mięso i warzywa równo się usmażyły.

Krok 3

Na długie drewniane szpikulce nabijamy kolejno kulkę mięsa, kawałek cebuli, papryki i plasterek ogórka, potem znów kulkę mięsa, cebulkę itd. Na początku i na końcu patyczka ma znajdować się kulka mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z kuleczkami mięsnymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej