Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

53 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

213 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Bagietkę pokrój w 1 cm kromki i zapiecz w piekarniku z opcja grill ok. 3 min.

Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - Krok 1

Krok 2

Pomidorki pokrój na ćwiartki, czosnek drobno posiekaj, łososia pokrój w paski.

Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - Krok 2

Krok 3

Całość przełóż do miski, dodaj oliwę. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Tak przygotowaną sałatkę wyłóż na gotowe grzanki.

Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Idealnym dodatkiem będzie świeża natka pietruszki i cząstki cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidoremBruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem

Pochodząca z Włoch bruschetta pierwotnie była prostą potrawą popularną wśród rolników. Dziś stanowi jedną z najbardziej rozpoznawalnych i stylowych przekąsek, którą warto serwować, gdy szefowi kuchni zależy na wprowadzeniu do jadalni śródziemnomorskiej atmosfery. Czasami potrzeba naprawdę niewiele, by wyczarować fenomenalne danie!

Dla kogo? Dla miłośników włoskich kulinariów bruschetta jest przystawką, która obowiązkowo powinna pojawić się na stole przed daniem głównym.

Na jaką okazję? Bruschette z łososiem i pomidorami można wykorzystać jako pomysł na chrupiący starter albo przekąskę idealną na przyjęcia. Nie chcecie jeść na kolację zwyczajnych kanapek? Odrobina finezji na co dzień jest zawsze mile widziana!

Czy wiesz, że? Podstawę każdej bruschetty stanowi chrupiące pieczywo, posmarowane oliwą z dodatkiem startego czosnku.

Dla urozmaicenia: Wariantów tej wyjątkowej przekąski istnieje tyle, ilu kucharzy. Nie miejcie oporów przed dodaniem do niej np. suszonych pomidorów, oliwek albo mozzarelli. Włoskie grzanki udekorujcie listkami bazylii.