Bruschetta z łososiem i pomidorem - kanapka | Przepisy.pl pixel

Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
63 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

109 osób wydrukowało

Pobierz pdf

258 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Bagietkę pokrój w 1 cm kromki i zapiecz w piekarniku z opcja grill ok. 3 min.

Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - Krok 1

Krok 2

Pomidorki pokrój na ćwiartki, czosnek drobno posiekaj, łososia pokrój w paski.

Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - Krok 2

Krok 3

Całość przełóż do miski, dodaj oliwę. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Tak przygotowaną sałatkę wyłóż na gotowe grzanki.

Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Idealnym dodatkiem będzie świeża natka pietruszki i cząstki cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bruschetta z łososiem wędzonym i pomidoremBruschetta z łososiem wędzonym i pomidorem

Pochodząca z Włoch bruschetta pierwotnie była prostą potrawą popularną wśród rolników. Dziś stanowi jedną z najbardziej rozpoznawalnych i stylowych przekąsek, którą warto serwować, gdy szefowi kuchni zależy na wprowadzeniu do jadalni śródziemnomorskiej atmosfery. Czasami potrzeba naprawdę niewiele, by wyczarować fenomenalne danie!

Dla kogo? Dla miłośników włoskich kulinariów bruschetta jest przystawką, która obowiązkowo powinna pojawić się na stole przed daniem głównym.

Na jaką okazję? Bruschette z łososiem i pomidorami można wykorzystać jako pomysł na chrupiący starter albo przekąskę idealną na przyjęcia. Nie chcecie jeść na kolację zwyczajnych kanapek? Odrobina finezji na co dzień jest zawsze mile widziana!

Czy wiesz, że? Podstawę każdej bruschetty stanowi chrupiące pieczywo, posmarowane oliwą z dodatkiem startego czosnku.

Dla urozmaicenia: Wariantów tej wyjątkowej przekąski istnieje tyle, ilu kucharzy. Nie miejcie oporów przed dodaniem do niej np. suszonych pomidorów, oliwek albo mozzarelli. Włoskie grzanki udekorujcie listkami bazylii.