Przepisy na Ciasta ucierane

13 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (13)

Ciasto Bounty
ratingratingratingratingrating

998

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Co skrywa się pod grubą warstwą polewy czekoladowej? Kokosowy krem, który momentalnie pozwoli prz...
Ciasto metrowiec
ratingratingratingratingrating

985

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Metrowiec, czyli dwukolorowe ciasto, które dodatkowo przekładane jest apetycznym kremem. Dotychcz...
Ciasto Cappuccino
ratingratingratingratingrating

437

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
40 min.
Kawowy deser najczęściej kojarzymy z włoskim tiramisu, które również w Polsce zyskało ogromną gru...
Zebra - babka marmurkowa waniliowo – kakaowa, bez laktozy
ratingratingratingratingrating

187

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Marmurkowa babka waniliowo-kakaowa w charakterystyczne czarno-białe paski nie tylko efektownie si...
Placek jogurtowy
ratingratingratingratingrating

137

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Do tej pory nie piekliście ciasta z jogurtem? Dzięki naszemu przepisowi placek jogurtowy wejdzie...
Babka ucierana
ratingratingratingratingrating

98

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
20 min.
Wśród miłośników tradycyjnych babek znajdziecie co najmniej dwie grupy – tych, którzy uwielbiają...
Ciasto ucierane z jagodami
ratingratingratingratingrating

70

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ciasto ucierane z jagodami… Delikatne, kruche, lekko rozpadające się… w tym tkwi jego sekret! Chc...
Babka cynamonowa
ratingratingratingratingrating

23

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
Babka cynamonowa to bardzo łatwe w przyrządzeniu ciasto ucierane, które świetnie sprawdzi się na...
Ciasto cynamonowe
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ciasto cynamonowe charakteryzuje się intensywnym aromatem, który z pewnością przyciągnie uwagę fa...
Ciasto ucierane ze śliwkami
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Wykorzystaj sezon na soczyste śliwki i przygotuj ciasto ucierane z ich dodatkiem. Dobrze upieczon...

Ciekawostki i porady

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasta ucieraneCiasta ucierane

Ciasta ucierane są smaczne, proste i świetnie komponują się z różnego rodzaju dodatkami. To dobra propozycja na szybki wypiek, do którego przygotowania potrzebujesz jedynie kilku składników: margaryny, mąki, jajek oraz cukru. Możesz wzbogacić ciasto dodatkiem ulubionych owoców, bakalii lub kremów. Świetnie komponuje się ze świeżymi owocami, dlatego chętnie przyrządza się je zwłaszcza latem, kiedy wokół jest ich mnóstwo. Nie musisz spędzać wiele czasu w kuchni, dodajesz jedynie do ciasta maliny, truskawki, jagody, porzeczki, agrest albo wiśnie, posypujesz całość kruszonką lub przykrywasz budyniową masą, pieczesz, i pyszny deser gotowy. Podstawowe składniki uciera się w mikserze, nie trzeba ich wyrabiać ręcznie. Ciasto ucierane dobrze komponuje się także z bakaliami – orzechami, rodzynkami, skórką z pomarańczy lub cytryny. Może stanowić również spód do różnego rodzaju deserów z kremem, galaretką, przesmażonymi lub świeżymi owocami. Zastąpi też babkę drożdżową podczas Wielkanocy, wystarczy, że wykonasz je według podstawowego przepisu i wlejesz do specjalnej stożkowatej foremki. Ciasto ucierane najlepiej smakuje, kiedy jest przestudzone. Przyrządzając je, należy pamiętać, by stopniowo łączyć składniki, tak aby się nie zważyło. Ciasto ucierane sprawdzi się nie tylko jako deser, ale też drugie śniadanie lub słodka popołudniowa przekąska. Warto je również przygotować na przyjęcie, zrobisz je bowiem wyjątkowo szybko. To także dobra propozycja na smaczny przerywnik w podróży lub na piknik. Jeśli chcesz zrobić bardziej urozmaiconą wersję ciasta ucieranego, przełóż je masą, polej galaretką lub przykryj słodką bezą. Na pewno wśród proponowanych przez nas przepisów znajdziesz swoją ulubioną wersję tego bardzo prostego, ale pysznego wypieku! Orzechowe ze śliwkami, ciasto pomarańczowo-imbirowe, karmelizowane ciasto migdałowe, ucierane z truskawkami, przekładaniec z jabłkami czy rozgrzewające ciasto korzenne? A może jeszcze coś innego? Które ciasto przygotujesz na najbliższą okazję?