Przepisy na Torty

224 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (224)

Torcik z kaszy manny
ratingratingratingratingrating

1848

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Z jednej strony torty kojarzone są ze spektakularnymi deserami, będącymi popisowymi numerami cuki...
Tort truskawkowy z mascarpone
ratingratingratingratingrating

1094

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
40 min.
Jeśli poszukujecie oryginalnego pomysłu na urodzinowy tort – skorzystajcie z naszego przepisu. Po...
Tort makowy z budyniem
ratingratingratingratingrating

1259

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
80 min.
Torty zwykle przygotowujemy na wyjątkowe okazje, wymagające odpowiedniej oprawy kulinarnej. Jeśli...
Tort czekoladowy
ratingratingratingratingrating

430

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
300 min.
Warstwy puszystego, rozpływającego się w ustach biszkoptu przełożone wyśmienitym, czekoladowym kr...
Tort czekoladowy z kremem z białej czekolady
ratingratingratingratingrating

334

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Tort kojarzony jest zwykle z wyjątkowymi wydarzeniami, takimi jak urodziny, imieniny czy okrągła...
Miodowiec z orzechami
ratingratingratingratingrating

304

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
130 min.
Zamieńcie swoją kuchnię w krainę mlekiem i miodem płynącą. Podczas tej kulinarnej sielanki nie za...
Torcik kokosowo-kawowy
ratingratingratingratingrating

180

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Szukasz propozycji na elegancki, delikatny tort dla kogoś bliskiego? Jeśli jest to osoba, która l...
Tort z nutellą
ratingratingratingratingrating

180

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
100 min.
Tort z nutellą to ciasto, które nie wymaga pieczenia, znakomite na miłe spotkanie w kameralnym gr...
Torcik mango
ratingratingratingratingrating

178

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Egzotyczny owoc mango sprawdzi się nie tylko do przygotowania koktajli i jako dodatek do pieczony...
Tort z fasoli
ratingratingratingratingrating

226

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli chcesz przygotować pyszny, oryginalny deser, ale nie masz zbyt wiele czasu, to tort z fasol...
Tort z wisienką
ratingratingratingratingrating

116

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
40 min.
Szukasz inspiracji na tort urodzinowy? Torcik z wisienką to propozycja właśnie dla Ciebie. Przygo...
Ciasto kokosowe
ratingratingratingratingrating

86

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
Desery z dodatkiem kokosa goszczą w polskiej kuchni już od wielu lat. Początkowo jedynym powszech...
Tort czekoladowy z kremem kawowym
ratingratingratingratingrating

140

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Tort kojarzony jest przede wszystkim z wyjątkowymi okazjami. Pieczony jest zwykle na urodziny, im...
Tort odwrócony czarno-biały
ratingratingratingratingrating

101

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Przeglądasz przepisy na urodzinowe torty i nie wiesz, co wybrać? Najlepiej, by było to coś elegan...
Bezglutenowy torcik z owocami
ratingratingratingratingrating

64

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Jeśli lubisz owocowe ciasta, koniecznie wypróbuj przepis na bezglutenowy torcik z malinami oraz c...
Tort Sachera
ratingratingratingratingrating

97

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Tort Sachera to dobra propozycja dla wszystkich fanów czekoladowych smaków. Podstawą tego ciasta...
Tort piniata
ratingratingratingratingrating

95

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Inspiracją dla powstania tortu z tego przepisu była piniata – papierowa kula wypełniona słodyczam...
Tort Unicorn
ratingratingratingratingrating

55

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Jednorożce kojarzą Ci się tylko z bajkami? A gdyby przenieść je do własnej kuchni i wyczarować pr...
Tort z lentilkami
ratingratingratingratingrating

31

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Urodzinowa impreza, a może chęć zjedzenia czegoś pysznego? Mamy na to radę – tort z lentilkami, c...
Tort z bitą śmietaną i malinami
ratingratingratingratingrating

31

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Na sobotni wieczór zapowiedzieli się goście? Zaskocz ich i tym razem zamiast tradycyjnej szarlotk...
Tort marcepanowy
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Biały tort z tego przepisu będzie efektownie prezentował się na stole podczas świąt lub rodzinnej...
Tort bezowy Pavlova
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Jeż
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Tort owoce leśne
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Tort urodzinowy
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Tort z makiem
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.

Ciekawostki i porady

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - TortyTorty

Tort pojawia się na stole podczas najważniejszych uroczystości: urodzin, rocznic czy wesel. Powinien przykuwać uwagę wyglądem, dlatego ważne jest skupienie się na słodkich dekoracjach. Najważniejszy jest jednak jego smak. Bazą dla większości tortów jest ciasto biszkoptowe. Ma wiele zalet – jest neutralne w smaku, więc dobrze łączy się z różnymi dodatkami. Można upiec je w różnych wariantach, np. kakaowe, makowe lub cytrynowe. By ciasto wyszło delikatne i pulchne, poleca się wcześniejsze utarcie kostki do pieczenia z żółtkami oraz cukrem. Jednak podstawą udanego biszkoptu są dobrze ubite białka – powinny tworzyć sztywną, dobrze napowietrzoną pianę. Należy ją lekko i ostrożnie połączyć z pozostałymi składnikami i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Jeśli nie chcesz, by ciasto przywarło do formy, wyłóż ją papierem do pieczenia lub posmaruj kostką do pieczenia i oprósz bułką tartą. W zależności od tego, jak duży oraz ilu warstwowy chcesz przygotować tort, upiecz odpowiednią ilość biszkoptów. Możesz upiec również jeden i podzielić go na blaty. Wybierz ulubiony smak tortu. W lecie doskonale sprawdzą się świeże owoce, np. z rabarbaru, truskawek lub malin zrób mus na bazie galaretki. Poza tym owoce wykorzystaj jako element ozdobny. Połącz ze sobą jeżyny, jagody i porzeczki i posyp nimi wierzch wypieku. Dla lepszego efektu możesz oprószyć całość cukrem pudrem. Do tortów pasują również masy serowe i orzechowe. Bardzo popularne są też kremy. Zazwyczaj do ich przygotowania używa się słodkiej śmietanki, żółtek i margaryny do pieczenia. Wersję czekoladową uzyskasz za pomocą rozpuszczonej tabliczki czekolady (dowolnie: gorzkiej, mlecznej, białej) lub kakao z cukrem. Do orzechowego zmiel lub drobno posiekaj orzechy oraz bakalie. Część kremu zachowaj, by pokryć nim wierzch i brzegi tortu. Popularność zyskują jednak tzw. naked cakes, czyli torty bez kremu na brzegach. Dzięki temu dobrze widać wszystkie warstwy. Torty dekoruj marcepanem, lukrem lub bakaliami. Wypróbuj nasze sprawdzone przepisy na torty. Czekoladowy, kokosowy czy malinowy? Który wybierzesz?