Przepisy na Torty

647 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (647)

Torcik z kaszy manny
ratingratingratingratingrating

1847

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Smaczne i efektowne ciasto bez pieczenia? To możliwe, o czym przekonasz się dzięki poniższemu prz...
Tort truskawkowy z mascarpone
ratingratingratingratingrating

1084

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
40 min.
Jeśli poszukujecie oryginalnego pomysłu na urodzinowy tort – skorzystajcie z naszego przepisu. Po...
Tort makowy z budyniem
ratingratingratingratingrating

1258

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Tort makowo-budyniowy to doskonała propozycja na słodką przekąskę lub tort, który upieczesz na ur...
Tort bezowo-ajerkoniakowy
ratingratingratingratingrating

713

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Kto jest w stanie oprzeć się słodkościom, niech zdradzi patent na to, w jaki sposób to robi! Jedn...
Torcik Tiramisu
ratingratingratingratingrating

476

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
Szukasz inspiracji na łatwy w przygotowaniu i elegancki deser? Torcik tiramisu z pewnością sprawd...
Tort czekoladowy
ratingratingratingratingrating

426

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Torty to ciasta szczególne, przygotowywane zazwyczaj na specjalne okazje. W wersji czekoladowej s...
Tort czekoladowy z kremem z białej czekolady
ratingratingratingratingrating

330

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Czekoladowy tort z tego przepisu prezentuje się niezwykle imponująco, a więc będzie idealnym wypi...
Miodowiec z orzechami
ratingratingratingratingrating

304

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Biszkoptowe blaty przełożone budyniowym kremem, a na wierzchu gęsta, orzechowa polewa – miodowiec...
Torcik kokosowo-kawowy
ratingratingratingratingrating

180

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Szukasz propozycji na elegancki, delikatny tort dla kogoś bliskiego? Jeśli jest to osoba, która l...
Tort z nutellą
ratingratingratingratingrating

179

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
100 min.
Tort z nutellą to ciasto, które nie wymaga pieczenia, znakomite na miłe spotkanie w kameralnym gr...
Torcik mango
ratingratingratingratingrating

176

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Egzotyczny owoc mango sprawdzi się nie tylko do przygotowania koktajli i jako dodatek do pieczony...
Ptysiowy tort z truskawkami
ratingratingratingratingrating

180

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
20 min.
Sezonowe owoce doskonale podkreślają smak letnich wypieków. Tym razem wykorzystaj kwaskowate trus...
Tort z fasoli
ratingratingratingratingrating

225

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli chcesz przygotować pyszny, oryginalny deser, ale nie masz zbyt wiele czasu, to tort z fasol...
Tort z wisienką
ratingratingratingratingrating

115

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
40 min.
Szukasz inspiracji na tort urodzinowy? Torcik z wisienką to propozycja właśnie dla Ciebie. Przygo...
Ciasto kokosowe
ratingratingratingratingrating

85

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
Desery z dodatkiem kokosa goszczą w polskiej kuchni już od wielu lat. Początkowo jedynym powszech...
Tort czekoladowy z kremem kawowym
ratingratingratingratingrating

140

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Tort kojarzony jest przede wszystkim z wyjątkowymi okazjami. Pieczony jest zwykle na urodziny, im...
Tort odwrócony czarno-biały
ratingratingratingratingrating

101

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Przeglądasz przepisy na urodzinowe torty i nie wiesz, co wybrać? Najlepiej, by było to coś elegan...
Tort marchewkowo-jabłkowy
ratingratingratingratingrating

105

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Ciasta marchewkowe, bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych, bardzo dobrze przyjęły się także w...
Bezglutenowy tort makowy
ratingratingratingratingrating

196

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
155 min.
Torcik mascarpone
ratingratingratingratingrating

80

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Torcik serowo-kokosowy
ratingratingratingratingrating

66

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Szukasz inspiracji na idealny tort na urodziny lub spotkanie z przyjaciółmi? Torcik serowo-kokoso...
Bezglutenowy torcik z owocami
ratingratingratingratingrating

64

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Jeśli lubisz owocowe ciasta, koniecznie wypróbuj przepis na bezglutenowy torcik z malinami oraz c...
Tort Sachera
ratingratingratingratingrating

97

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Tort Sachera to dobra propozycja dla wszystkich fanów czekoladowych smaków. Podstawą tego ciasta...
Tort jasny z nutą cytrusową
ratingratingratingratingrating

84

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
Przepisy na eleganckie torty urodzinowe zawsze warto mieć pod ręką, bo mogą się przydać na różne...
Tort truskawkowy
ratingratingratingratingrating

71

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Tort piniata
ratingratingratingratingrating

94

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Inspiracją dla powstania tortu z tego przepisu była piniata – papierowa kula wypełniona słodyczam...
Torcik z dynią
ratingratingratingratingrating

70

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
80 min.
W okresie jesienno-zimowym idealnym składnikiem wielu wypieków jest dynia. Torcik z jej wykorzyst...
Tort z owocami leśnymi
ratingratingratingratingrating

52

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Tort z owocami leśnymi pomoże Ci uczcić ważne uroczystości. Doskonale sprawdzi się jako główna at...
Wielkanocne ciasto cytrynowe
ratingratingratingratingrating

40

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
Szukasz inspiracji na smaczny i efektowny wypiek świąteczny? Wielkanocne ciasto cytrynowe z pewno...
Tort w paski
ratingratingratingratingrating

51

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
Tort we wszystkich kolorach tęczy będzie hitem na przyjęciu urodzinowym lub niezwykłą ozdobą świą...
Tort Unicorn
ratingratingratingratingrating

55

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Jednorożce kojarzą Ci się tylko z bajkami? A gdyby przenieść je do własnej kuchni i wyczarować pr...

Ciekawostki i porady

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - TortyTorty

Tort pojawia się na stole podczas najważniejszych uroczystości: urodzin, rocznic czy wesel. Powinien przykuwać uwagę wyglądem, dlatego ważne jest skupienie się na słodkich dekoracjach. Najważniejszy jest jednak jego smak. Bazą dla większości tortów jest ciasto biszkoptowe. Ma wiele zalet – jest neutralne w smaku, więc dobrze łączy się z różnymi dodatkami. Można upiec je w różnych wariantach, np. kakaowe, makowe lub cytrynowe. By ciasto wyszło delikatne i pulchne, poleca się wcześniejsze utarcie kostki do pieczenia z żółtkami oraz cukrem. Jednak podstawą udanego biszkoptu są dobrze ubite białka – powinny tworzyć sztywną, dobrze napowietrzoną pianę. Należy ją lekko i ostrożnie połączyć z pozostałymi składnikami i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Jeśli nie chcesz, by ciasto przywarło do formy, wyłóż ją papierem do pieczenia lub posmaruj kostką do pieczenia i oprósz bułką tartą. W zależności od tego, jak duży oraz ilu warstwowy chcesz przygotować tort, upiecz odpowiednią ilość biszkoptów. Możesz upiec również jeden i podzielić go na blaty. Wybierz ulubiony smak tortu. W lecie doskonale sprawdzą się świeże owoce, np. z rabarbaru, truskawek lub malin zrób mus na bazie galaretki. Poza tym owoce wykorzystaj jako element ozdobny. Połącz ze sobą jeżyny, jagody i porzeczki i posyp nimi wierzch wypieku. Dla lepszego efektu możesz oprószyć całość cukrem pudrem. Do tortów pasują również masy serowe i orzechowe. Bardzo popularne są też kremy. Zazwyczaj do ich przygotowania używa się słodkiej śmietanki, żółtek i margaryny do pieczenia. Wersję czekoladową uzyskasz za pomocą rozpuszczonej tabliczki czekolady (dowolnie: gorzkiej, mlecznej, białej) lub kakao z cukrem. Do orzechowego zmiel lub drobno posiekaj orzechy oraz bakalie. Część kremu zachowaj, by pokryć nim wierzch i brzegi tortu. Popularność zyskują jednak tzw. naked cakes, czyli torty bez kremu na brzegach. Dzięki temu dobrze widać wszystkie warstwy. Torty dekoruj marcepanem, lukrem lub bakaliami. Wypróbuj nasze sprawdzone przepisy na torty. Czekoladowy, kokosowy czy malinowy? Który wybierzesz?