KREM DO TORTU MAMY przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

KREM DO TORTU MAMY

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

4

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

3 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

JAJKA UBIĆ NA PARZE.

Krok 2

MASŁO UTRZEĆ Z CUKREM NA PIANĘ.

Krok 3

UBITE NA CIEPŁO JAJKA DOKŁADAĆ PO ŁYŻCE DO MASŁA, CIĄGLE UCIERAĆ , DODAĆ OLEJEK.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KREM DO TORTU MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KREM DO TORTU MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KREM DO TORTU MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KREM DO TORTU MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KREM DO TORTU MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KREM DO TORTU MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KREM DO TORTU MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • KREM DO TORTU MAMY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej