KREM DO TORTU MAMY przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

KREM DO TORTU MAMY

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

3 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

JAJKA UBIĆ NA PARZE.

Krok 2

MASŁO UTRZEĆ Z CUKREM NA PIANĘ.

Krok 3

UBITE NA CIEPŁO JAJKA DOKŁADAĆ PO ŁYŻCE DO MASŁA, CIĄGLE UCIERAĆ , DODAĆ OLEJEK.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KREM DO TORTU MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KREM DO TORTU MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KREM DO TORTU MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KREM DO TORTU MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KREM DO TORTU MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KREM DO TORTU MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KREM DO TORTU MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • KREM DO TORTU MAMY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej