KREM DO TORTU MAMY przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

KREM DO TORTU MAMY

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

3 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

JAJKA UBIĆ NA PARZE.

Krok 2

MASŁO UTRZEĆ Z CUKREM NA PIANĘ.

Krok 3

UBITE NA CIEPŁO JAJKA DOKŁADAĆ PO ŁYŻCE DO MASŁA, CIĄGLE UCIERAĆ , DODAĆ OLEJEK.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KREM DO TORTU MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KREM DO TORTU MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KREM DO TORTU MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KREM DO TORTU MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KREM DO TORTU MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KREM DO TORTU MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KREM DO TORTU MAMY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • KREM DO TORTU MAMY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placek lotaryński
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej