Zdrowy tort owocowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zdrowy tort owocowy

Autor: zuzia osak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

4 łyżki

2 łyżeczki

2 słoiki

1 łyżka

400 gramów

2 sztuki

4 sztuki

60 gramów

2.5 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

60 gramów

60 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

BISZKOPT Białka ubijamy, następnie dodajemy po łyżce słodzidła, potem dodajemy po jednym żółtku i ocet. Następnie turamy dodajemy przesiane mąki mieszając szpatułką. Pieczemy przez 40 minut w 180'C Robimy go dzień wcześniej

Krok 2

LEMON CURD Masło rozpuszcamy z cukrem, dodajemy sok i skórkę, podgotowywujemy. Wyłączamy ogień i dodajemy po 1 jajku szybko mieszając. Robimy go dzień wcześniej

Krok 3

KISIEL MALINOWY Maliny blendujemy, następnie przecieramy przez sito i podgotowywujemy sos, dodajemy rozpuszczoną w wodzie mąkę cały czas mieszając. Odstawiamy.

Krok 4

KREM KOKOSOWO-WANILIOWY Wszystko razem ubijamy.

Krok 5

PRZEŁOŻENIE Biszkopt przekrawamy na trzy części. Nasączamy je. Biszkopt wkładamy do tortownicy, nasączamy, smarujemy kremem nastepnie musem, przykrywamy, nasączamy, smarujemy kremem i lemon curdem przykrywamy biszkoptem. wstawiamy na noc do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zdrowy tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zdrowy tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zdrowy tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zdrowy tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zdrowy tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zdrowy tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zdrowy tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zdrowy tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej