Zdrowy tort owocowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zdrowy tort owocowy

Autor: zuzia osak

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

100 gramów

60 gramów

60 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2.5 sztuki

60 gramów

60 gramów

2 sztuki

400 gramów

1 łyżka

2 słoiki

2 łyżeczki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

BISZKOPT Białka ubijamy, następnie dodajemy po łyżce słodzidła, potem dodajemy po jednym żółtku i ocet. Następnie turamy dodajemy przesiane mąki mieszając szpatułką. Pieczemy przez 40 minut w 180'C Robimy go dzień wcześniej

Krok 2

LEMON CURD Masło rozpuszcamy z cukrem, dodajemy sok i skórkę, podgotowywujemy. Wyłączamy ogień i dodajemy po 1 jajku szybko mieszając. Robimy go dzień wcześniej

Krok 3

KISIEL MALINOWY Maliny blendujemy, następnie przecieramy przez sito i podgotowywujemy sos, dodajemy rozpuszczoną w wodzie mąkę cały czas mieszając. Odstawiamy.

Krok 4

KREM KOKOSOWO-WANILIOWY Wszystko razem ubijamy.

Krok 5

PRZEŁOŻENIE Biszkopt przekrawamy na trzy części. Nasączamy je. Biszkopt wkładamy do tortownicy, nasączamy, smarujemy kremem nastepnie musem, przykrywamy, nasączamy, smarujemy kremem i lemon curdem przykrywamy biszkoptem. wstawiamy na noc do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zdrowy tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zdrowy tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zdrowy tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zdrowy tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zdrowy tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zdrowy tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zdrowy tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zdrowy tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej