
Składniki
4 sztuki
100 gramów
60 gramów
60 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2.5 sztuki
60 gramów
60 gramów
2 sztuki
400 gramów
1 łyżka
2 słoiki
2 łyżeczki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
BISZKOPT Białka ubijamy, następnie dodajemy po łyżce słodzidła, potem dodajemy po jednym żółtku i ocet. Następnie turamy dodajemy przesiane mąki mieszając szpatułką. Pieczemy przez 40 minut w 180'C Robimy go dzień wcześniej
Krok 2
LEMON CURD Masło rozpuszcamy z cukrem, dodajemy sok i skórkę, podgotowywujemy. Wyłączamy ogień i dodajemy po 1 jajku szybko mieszając. Robimy go dzień wcześniej
Krok 3
KISIEL MALINOWY Maliny blendujemy, następnie przecieramy przez sito i podgotowywujemy sos, dodajemy rozpuszczoną w wodzie mąkę cały czas mieszając. Odstawiamy.
Krok 4
KREM KOKOSOWO-WANILIOWY Wszystko razem ubijamy.
Krok 5
PRZEŁOŻENIE Biszkopt przekrawamy na trzy części. Nasączamy je. Biszkopt wkładamy do tortownicy, nasączamy, smarujemy kremem nastepnie musem, przykrywamy, nasączamy, smarujemy kremem i lemon curdem przykrywamy biszkoptem. wstawiamy na noc do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej