Zdrowy tort owocowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zdrowy tort owocowy

Autor: zuzia osak

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

100 gramów

60 gramów

60 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2.5 sztuki

60 gramów

60 gramów

2 sztuki

400 gramów

1 łyżka

2 słoiki

2 łyżeczki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

BISZKOPT Białka ubijamy, następnie dodajemy po łyżce słodzidła, potem dodajemy po jednym żółtku i ocet. Następnie turamy dodajemy przesiane mąki mieszając szpatułką. Pieczemy przez 40 minut w 180'C Robimy go dzień wcześniej

Krok 2

LEMON CURD Masło rozpuszcamy z cukrem, dodajemy sok i skórkę, podgotowywujemy. Wyłączamy ogień i dodajemy po 1 jajku szybko mieszając. Robimy go dzień wcześniej

Krok 3

KISIEL MALINOWY Maliny blendujemy, następnie przecieramy przez sito i podgotowywujemy sos, dodajemy rozpuszczoną w wodzie mąkę cały czas mieszając. Odstawiamy.

Krok 4

KREM KOKOSOWO-WANILIOWY Wszystko razem ubijamy.

Krok 5

PRZEŁOŻENIE Biszkopt przekrawamy na trzy części. Nasączamy je. Biszkopt wkładamy do tortownicy, nasączamy, smarujemy kremem nastepnie musem, przykrywamy, nasączamy, smarujemy kremem i lemon curdem przykrywamy biszkoptem. wstawiamy na noc do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zdrowy tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zdrowy tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zdrowy tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zdrowy tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zdrowy tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zdrowy tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zdrowy tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zdrowy tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Jesienna zupa z kasztanów
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej