TORT SEROWY NA ZIMNO przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

TORT SEROWY NA ZIMNO

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

8 łyżeczek

2 szklanki

3 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.75 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

POSZCZEGÓLNE GALARETKI PRZYGOTOWAĆ W OSOBNYM NACZYNIU WG PRZEPISU, ZMNIEJSZAJĄC JEDNAK PODANĄ W PRZEPISIE ILOŚĆ WODY O POŁOWĘ.

Krok 2

ŻELATYNĘ ZALAĆ ZIMNĄ WODĄ I ODSTAWIĆ NA 5 MIN. GDY NAPĘCZNIEJE, WLAĆ WRZĄCĄ WODĘ I MIESZAĆ DO MOMENTU CAŁKOWITEGO ROZPUSZCZENIA. W RAZIE POTRZEBY PODGRZAĆ.

Krok 3

ODSTAWIĆ DO OSTUDZENIA.

Krok 4

SERKI PRZEŁOŻYĆ DO NACZYNIA, DODAĆ CUKIER PUDER I CUKIER WANILIOWY, MIKSOWAĆ OK 10 MINUT DODAJĄC WYSTUDZONĄ ŻELATYNĘ.

Krok 5

MASĘ SEROWĄ PODZIELIĆ NA 3 RÓWNE CZĘŚCI. DO KAŻDEJ Z NICH DODAĆ POSZCZEGÓLNE DODATKI. DO PIERWSZEJ AGREST, DO DRUGIEJ PORZECZKI, DO TRZECIEJ ORZECHY I RODZYNKI. KAŻDĄ DELIKATNIE OSOBNO WYMIESZAĆ.

Krok 6

DO WYSMAROWANEJ MASŁEM TORTOWNICY WKŁADAĆ KOLEJNO WARSTWAMI: MASĘ SEROWĄ Z AGRESTEM, GALARETKĘ POMARAŃCZOWĄ, MASĘ SEROWĄ Z BAKALIAMI, GALARETKĘ AGRESTOWĄ, MASĘ SEROWĄ Z PORZECZKAMI, GALARETKĘ WIŚNIOWĄ.

Krok 7

POSZCZEGÓLNE WARSTWY DOKŁADAĆ DOPIERO WÓWCZAS, GDY POPRZEDNIA STĘŻEJE. W TYM CELU KAŻDORAZOWO WSTAWIĆ DO LODÓWKI.

Krok 8

CAŁOŚĆ WSTAWIĆ DO LODÓWKI, NASTĘPNIE WYJĄĆ Z FORMY, PRZEŁOŻYĆ NA PATERĘ, UDEKOROWAĆ.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • TORT SEROWY NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • TORT SEROWY NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • TORT SEROWY NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • TORT SEROWY NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • TORT SEROWY NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • TORT SEROWY NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • TORT SEROWY NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • TORT SEROWY NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gulasz wołowy
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej