Składniki
3 sztuki
3 sztuki
8 łyżeczek
2 szklanki
3 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.75 szklanki
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
POSZCZEGÓLNE GALARETKI PRZYGOTOWAĆ W OSOBNYM NACZYNIU WG PRZEPISU, ZMNIEJSZAJĄC JEDNAK PODANĄ W PRZEPISIE ILOŚĆ WODY O POŁOWĘ.
Krok 2
ŻELATYNĘ ZALAĆ ZIMNĄ WODĄ I ODSTAWIĆ NA 5 MIN. GDY NAPĘCZNIEJE, WLAĆ WRZĄCĄ WODĘ I MIESZAĆ DO MOMENTU CAŁKOWITEGO ROZPUSZCZENIA. W RAZIE POTRZEBY PODGRZAĆ.
Krok 3
ODSTAWIĆ DO OSTUDZENIA.
Krok 4
SERKI PRZEŁOŻYĆ DO NACZYNIA, DODAĆ CUKIER PUDER I CUKIER WANILIOWY, MIKSOWAĆ OK 10 MINUT DODAJĄC WYSTUDZONĄ ŻELATYNĘ.
Krok 5
MASĘ SEROWĄ PODZIELIĆ NA 3 RÓWNE CZĘŚCI. DO KAŻDEJ Z NICH DODAĆ POSZCZEGÓLNE DODATKI. DO PIERWSZEJ AGREST, DO DRUGIEJ PORZECZKI, DO TRZECIEJ ORZECHY I RODZYNKI. KAŻDĄ DELIKATNIE OSOBNO WYMIESZAĆ.
Krok 6
DO WYSMAROWANEJ MASŁEM TORTOWNICY WKŁADAĆ KOLEJNO WARSTWAMI: MASĘ SEROWĄ Z AGRESTEM, GALARETKĘ POMARAŃCZOWĄ, MASĘ SEROWĄ Z BAKALIAMI, GALARETKĘ AGRESTOWĄ, MASĘ SEROWĄ Z PORZECZKAMI, GALARETKĘ WIŚNIOWĄ.
Krok 7
POSZCZEGÓLNE WARSTWY DOKŁADAĆ DOPIERO WÓWCZAS, GDY POPRZEDNIA STĘŻEJE. W TYM CELU KAŻDORAZOWO WSTAWIĆ DO LODÓWKI.
Krok 8
CAŁOŚĆ WSTAWIĆ DO LODÓWKI, NASTĘPNIE WYJĄĆ Z FORMY, PRZEŁOŻYĆ NA PATERĘ, UDEKOROWAĆ.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej