TORT SEROWY NA ZIMNO przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

TORT SEROWY NA ZIMNO

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

8 łyżeczek

2 szklanki

3 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.75 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

POSZCZEGÓLNE GALARETKI PRZYGOTOWAĆ W OSOBNYM NACZYNIU WG PRZEPISU, ZMNIEJSZAJĄC JEDNAK PODANĄ W PRZEPISIE ILOŚĆ WODY O POŁOWĘ.

Krok 2

ŻELATYNĘ ZALAĆ ZIMNĄ WODĄ I ODSTAWIĆ NA 5 MIN. GDY NAPĘCZNIEJE, WLAĆ WRZĄCĄ WODĘ I MIESZAĆ DO MOMENTU CAŁKOWITEGO ROZPUSZCZENIA. W RAZIE POTRZEBY PODGRZAĆ.

Krok 3

ODSTAWIĆ DO OSTUDZENIA.

Krok 4

SERKI PRZEŁOŻYĆ DO NACZYNIA, DODAĆ CUKIER PUDER I CUKIER WANILIOWY, MIKSOWAĆ OK 10 MINUT DODAJĄC WYSTUDZONĄ ŻELATYNĘ.

Krok 5

MASĘ SEROWĄ PODZIELIĆ NA 3 RÓWNE CZĘŚCI. DO KAŻDEJ Z NICH DODAĆ POSZCZEGÓLNE DODATKI. DO PIERWSZEJ AGREST, DO DRUGIEJ PORZECZKI, DO TRZECIEJ ORZECHY I RODZYNKI. KAŻDĄ DELIKATNIE OSOBNO WYMIESZAĆ.

Krok 6

DO WYSMAROWANEJ MASŁEM TORTOWNICY WKŁADAĆ KOLEJNO WARSTWAMI: MASĘ SEROWĄ Z AGRESTEM, GALARETKĘ POMARAŃCZOWĄ, MASĘ SEROWĄ Z BAKALIAMI, GALARETKĘ AGRESTOWĄ, MASĘ SEROWĄ Z PORZECZKAMI, GALARETKĘ WIŚNIOWĄ.

Krok 7

POSZCZEGÓLNE WARSTWY DOKŁADAĆ DOPIERO WÓWCZAS, GDY POPRZEDNIA STĘŻEJE. W TYM CELU KAŻDORAZOWO WSTAWIĆ DO LODÓWKI.

Krok 8

CAŁOŚĆ WSTAWIĆ DO LODÓWKI, NASTĘPNIE WYJĄĆ Z FORMY, PRZEŁOŻYĆ NA PATERĘ, UDEKOROWAĆ.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • TORT SEROWY NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • TORT SEROWY NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • TORT SEROWY NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • TORT SEROWY NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • TORT SEROWY NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • TORT SEROWY NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • TORT SEROWY NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • TORT SEROWY NA ZIMNO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej