Nietoperze na Halloween - halloweenowe nuggetsy | Przepisy.pl pixel

Nietoperze z nuggetsów na Halloween

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

360 opakowań

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni, najlepiej na funkcji grzania góra i dół. Za pomocą foremki do wycinania ciastek wytnij z tortilli skrzydełka. Jeśli nie masz takiej foremki, wykonaj wzór skrzydełek nietoperza z papieru do pieczenia i wytnij kształty w tortillach. Pamiętaj, żeby przygotować po dwie sztuki do każdego roślinnego nuggetsa.

Krok 2

Cienkim nożykiem ponacinaj boki roślinnego nuggetsa tak, aby wetknąć w nie skrzydełka z tortilli. Gotowe nietoperze układaj na blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Wszystkie posmaruj pędzelkiem kuchennym namoczonym w oleju roślinnym.

Krok 3

Roślinne nuggetsy włóż do piekarnika i piecz przez ok. 10 minut lub dopóki skrzydełka nie zaczną się rumienić. Na czarnym talerzu zrób wzór pajęczyny z ketchupu. Gotowe nietoperze układaj na pajęczynie i podawaj, póki są ciepłe.

przepisy.pl

Dobra rada:

Pięknie prezentujące się nietoperze na Halloween smakuję rewelacyjnie również z dodatkiem innych sosów np. pikantnym barbecue, czosnkowym czy śmietanowym. Wyłóż je do miseczek i połóż blisko talerza z przekąską.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nietoperze z nuggetsów na Halloween - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nietoperze z nuggetsów na Halloween - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nietoperze z nuggetsów na Halloween - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nietoperze z nuggetsów na Halloween - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nietoperze z nuggetsów na Halloween - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nietoperze z nuggetsów na Halloween - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nietoperze z nuggetsów na Halloween - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nietoperze z nuggetsów na Halloween - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nietoperze z nuggetsów na HalloweenNietoperze z nuggetsów na Halloween

Aromatyczne, chrupiące i niezwykle smaczne – halloweenowe nietoperze to pyszna i absolutnie bezmięsna przekąska, wprost idealnie nadająca się na przyjęcie zarówno dla dorosłych jak i dzieci. Złociste nietoperze Halloween w połączeniu ze słodkim ketchupem to nie tylko szybkie i łatwe w przygotowaniu danie, ale także prawdziwy strzał w dziesiątkę, jeśli chodzi o ciekawy wygląd oraz nietuzinkowy smak.

Dla kogo?

Dla małych i dużych fanów zabawy w najbardziej upiorne święto roku, jakim jest Halloween. Nietoperze swoimi uroczymi skrzydełkami sprawią, że każdy będzie chciał ich spróbować, zwłaszcza z dodatkiem ketchupu lub innego sosu subtelnie podkreślającego ich wyjątkowy smak.

Na jaką okazję?

Nuggetsy Halloween warto przygotować nie tylko na 31 października. To pyszne danie wegetariańskie, które warto serwować również i na co dzień, w towarzystwie pieczonych ziemniaczków, podgrzanej na patelni tortilli oraz surówki lub sałatki ze świeżych warzyw.

Czy wiesz, że?

Ketchup wymyślili Chińczycy, a ten pyszny sos pomidorowy trafił najpierw do Europy pod koniec XVII wieku, by ostatecznie dotrzeć do USA prawie sto lat później. Ostateczną recepturę zgodną z amerykańskimi przyzwyczajeniami opracował Henry Heinz, założyciel działającej do dzisiaj znanej firmy spożywczej.

Dla urozmaicenia:

Nuggetsy Hallowen doskonale smakują zarówno z łagodnym jak i pikantnym ketchupem. Obok nich można ułożyć frytki ziemniaczane lub warzywne (marchew, batat, kalarepa) z dodatkiem ulubionych przypraw. Życzymy smacznego!