Torty dla dzieci - przepisy dla chłopca i dziewczynki | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Torty dla dzieci

15 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (15)

Tort truskawkowy z mascarpone
ratingratingratingratingrating

1145

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
40 min.
Jeśli poszukujecie oryginalnego pomysłu na urodzinowy tort – skorzystajcie z naszego przepisu. Po...
Tort makowy z budyniem
ratingratingratingratingrating

1308

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
80 min.
Torty zwykle przygotowujemy na wyjątkowe okazje, wymagające odpowiedniej oprawy kulinarnej. Jeśli...
Tort leśny mech
ratingratingratingratingrating

800

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
180 min.
Co powiesz na piknik na leśnej polanie? Nie musisz już czekać do lata, sprawdzać prognoz pogody i...
Tort czekoladowy
ratingratingratingratingrating

513

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
300 min.
Przed Tobą wyjątkowy tort czekoladowy przepis, który będzie gwiazdą każdego przyjęcia. Warstwy pu...
Tort czekoladowy z kremem z białej czekolady
ratingratingratingratingrating

376

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Tort kojarzony jest zwykle z wyjątkowymi wydarzeniami, takimi jak urodziny, imieniny czy okrągła...
Torcik mango
ratingratingratingratingrating

206

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
120 min.
Poznajcie nasz efektowny przepis na torcik mango bez pieczenia. Piekarnik nie zawsze musi być nie...
Ciasto kokosowe
ratingratingratingratingrating

96

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
Desery z dodatkiem kokosa goszczą w polskiej kuchni już od wielu lat. Początkowo jedynym powszech...
Tort czekoladowy z kremem kawowym
ratingratingratingratingrating

164

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Tort kojarzony jest przede wszystkim z wyjątkowymi okazjami. Pieczony jest zwykle na urodziny, im...
Tort Sachera
ratingratingratingratingrating

103

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
Intensywnie czekoladowy tort Sachera przełożony konfiturą morelową to wizytówka kuchni austriacki...
Tort piniata
ratingratingratingratingrating

101

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
105 min.
Oto deser z niespodzianką! Już na pierwszy rzut oka prezentuje się bardzo apetycznie, ale po rozk...
Tort Unicorn
ratingratingratingratingrating

59

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
360 min.
Spotkanie legendarnego jednorożca to marzenie każdej małej księżniczki, ale nie tylko. Też masz o...
TORT SEROWY NA ZIMNO
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
KREM DO TORTU MAMY
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Zdrowy tort owocowy
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.

Ciekawostki i porady

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Torty dla dzieciTorty dla dzieci

Nie od dziś wiadomo, że dzieci uwielbiają słodycze. Na wyjątkową okazję lub bez względu na okoliczności, możesz przygotować dla nich pyszny tort. W upalne dni świetnie sprawdzi się w tej roli chociażby sernik. Mocno schłodzony i podany z gałkami lodów, będzie słodki i orzeźwiający. W łatwy sposób przyrządzisz go z warstw biszkoptu oraz masy serowej. Miękki i puszysty biszkopt upiecz na bazie mąki, jajek, margaryny i proszku do pieczenia. By był bardziej sprężysty, oddzielnie utrzyj i ubij ze sobą jajka oraz margarynę. Jeśli chcesz, aby był wilgotny, nasącz go sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym, także z dodatkiem cukru pudru. Gdy nie masz zbyt wiele czasu, biszkopt zastąp małymi, gotowymi ciastkami biszkoptowymi. Skrusz je i zmieszaj z margaryną lub w całości wyłóż nimi tortownicę. W takiej formie nadal będą sprawdzać się jako stabilny spód dla tortu. Masę przygotuj ze zmielonego z cukrem twarogu. Ewentualnie zastąp go serkami homogenizowanymi o dowolnym smaku. Uniwersalny jest śmietankowy oraz waniliowy. Opcjonalnie część serka zmieszaj z kakao – dzięki temu uzyskasz dodatkową warstwę o innej kolorystyce. Na wierzch takiego tortu najlepiej położyć kolorową galaretkę. Do ozdoby wykorzystaj świeże owoce. Doskonale skomponują się np. jagody, maliny i porzeczki. Apetycznie będą wyglądać także kawałki kiwi, banana oraz winogron. Jeśli szukasz alternatywy dla masy serowej, użyj słodkiego kremu na bazie mascarpone. Chcesz dodać czekoladę? Rozpuść gotową tabliczkę (dowolnie: czekolady deserowej, mlecznej lub gorzkiej) w kąpieli wodnej lub wymieszaj kakao z cukrem. Następnie połącz ze słodką śmietanką i margaryną do pieczenia. Zmiksuj, aby uzyskać gładką, aksamitną konsystencję. Zamiast czekolady, wypróbuj także wersję z drobno zmielonymi orzechami, wiórkami kokosowymi lub wanilią. Tort udekoruj według uznania. Ozdób go lukrową polewą, posyp migdałami lub udekoruj drażami, piankami czy karmelizowanymi owocami. Pamiętaj o tym, że możesz nadawać swoim wypiekom różne kształty. Koniecznie wypróbuj którąś z naszych propozycji.