Składniki
1 łyżka
1 szczypta
2 łyżki
100 gramów
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oczyść, opłucz, drobno posiekaj i usmaż.
Krok 2
Żółtka przetrzyj przez sito, a natkę posiekaj.
Krok 3
Pieczarki połącz z majonezem, śmietaną, żółtkami i natką pietruszki. Dopraw curry, pieprzem i solą.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej