
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
2 łyżki
100 gramów
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oczyść, opłucz, drobno posiekaj i usmaż.
Krok 2
Żółtka przetrzyj przez sito, a natkę posiekaj.
Krok 3
Pieczarki połącz z majonezem, śmietaną, żółtkami i natką pietruszki. Dopraw curry, pieprzem i solą.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej