Sos Casanova przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos Casanova

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

100 gramów

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść, opłucz, drobno posiekaj i usmaż.

Krok 2

Żółtka przetrzyj przez sito, a natkę posiekaj.

Krok 3

Pieczarki połącz z majonezem, śmietaną, żółtkami i natką pietruszki. Dopraw curry, pieprzem i solą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos Casanova - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos Casanova - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos Casanova - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos Casanova - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos Casanova - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos Casanova - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos Casanova - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos Casanova - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej