Sos winegret w wersji podstawowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos winegret w wersji podstawowej

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj wszystkie składniki.

Krok 2

Tak przyrządzony sos możesz modyfikować na przykład przez dodanie Mini kostki Pietruszka Knorr lub musztardy Dijon.

1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 30.05.2018

    Balsamiczny za słodki ciut.Ja wolę spirytusowy

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos winegret w wersji podstawowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos winegret w wersji podstawowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos winegret w wersji podstawowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos winegret w wersji podstawowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos winegret w wersji podstawowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos winegret w wersji podstawowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos winegret w wersji podstawowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos winegret w wersji podstawowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bitki po polsku z chrzanem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej