Sos winegret w wersji podstawowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos winegret w wersji podstawowej

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj wszystkie składniki.

Krok 2

Tak przyrządzony sos możesz modyfikować na przykład przez dodanie Mini kostki Pietruszka Knorr lub musztardy Dijon.

1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 30.05.2018

    Balsamiczny za słodki ciut.Ja wolę spirytusowy

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos winegret w wersji podstawowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos winegret w wersji podstawowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos winegret w wersji podstawowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos winegret w wersji podstawowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos winegret w wersji podstawowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos winegret w wersji podstawowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos winegret w wersji podstawowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos winegret w wersji podstawowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Peklowany schab w galarecie
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

trudne

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej