Sos winegret w wersji podstawowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos winegret w wersji podstawowej

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj wszystkie składniki.

Krok 2

Tak przyrządzony sos możesz modyfikować na przykład przez dodanie Mini kostki Pietruszka Knorr lub musztardy Dijon.

1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 30.05.2018

    Balsamiczny za słodki ciut.Ja wolę spirytusowy

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos winegret w wersji podstawowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos winegret w wersji podstawowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos winegret w wersji podstawowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos winegret w wersji podstawowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos winegret w wersji podstawowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos winegret w wersji podstawowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos winegret w wersji podstawowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos winegret w wersji podstawowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej