
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null szczypt
80 gramów
1 łyżka
null szczypt
0.5 litra
2 łyżki
2 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj cebulę, zieleninę, pieczarki oczyść i pokrój w plasterki.
Krok 2
Wino przelej do rondelka i zagotuj razem z posiekaną cebulką, zieleniną i liściem laurowym.
Krok 3
Połowę pieczarek przełóż do wina i gotuj przez 15 minut. Zestaw z ognia, ostudź i przetrzyj przez sito.
Krok 4
Masę wymieszaj z masłem i mąką, dołóż pozostałe pieczarki i zagotuj.
Krok 5
Gotuj na małym ogniu, do momentu zgęstnienia sosu i dopraw do smaku jeśli jest taka potrzeba.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej