Zupa niewolników z wieprzowiną i chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa niewolników

Autor: rtiopek

ratingratingratingratingrating

22

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 sztuka

500 gramów

6 sztuk

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W gotującej wodzie rozpuść kostki bulionowe i wrzuć rozdrobnione mięso mielone

Krok 2

Drobno pokrój papryczki, cebule i dwie puszki przepłukanej fasoli. Wszystko gotuj ok. 20 min

Krok 3

Po 20 min. zmiksuj blenderem i dorzuć trzecią puszkę fasoli. Kotuj kolejne 20 min

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej