Zupa niewolników z wieprzowiną i chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa niewolników

Autor: rtiopek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 sztuka

500 gramów

6 sztuk

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W gotującej wodzie rozpuść kostki bulionowe i wrzuć rozdrobnione mięso mielone

Krok 2

Drobno pokrój papryczki, cebule i dwie puszki przepłukanej fasoli. Wszystko gotuj ok. 20 min

Krok 3

Po 20 min. zmiksuj blenderem i dorzuć trzecią puszkę fasoli. Kotuj kolejne 20 min

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa niewolników - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej