Składniki
1 litr
1 sztuka
500 gramów
6 sztuk
2 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W gotującej wodzie rozpuść kostki bulionowe i wrzuć rozdrobnione mięso mielone
Krok 2
Drobno pokrój papryczki, cebule i dwie puszki przepłukanej fasoli. Wszystko gotuj ok. 20 min
Krok 3
Po 20 min. zmiksuj blenderem i dorzuć trzecią puszkę fasoli. Kotuj kolejne 20 min
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej