Zupa kalafiorowo ziemniaczana z kaszą manną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa kalafiorowo ziemniaczana z kaszą manną

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

7

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

3 łyżki

2 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

3 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuszczamy w 8 szklankach wrzątku.

Krok 2

Do bulionu dodajemy ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę. Gotujemy 20 minut. Następnie dodajemy kalafiora, fasolkę i koperek. Gotujemy kolejne 10 minut. Na koniec dodajemy kaszę i od czasu do czasu mieszając gotujemy 5 minut.

Krok 3

Na koniec zupę zabielamy śmietaną, doprawiamy do smaku i gotujemy nie dłużej niż 2-3 miuty.

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kalafiorowo ziemniaczana z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kalafiorowo ziemniaczana z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kalafiorowo ziemniaczana z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kalafiorowo ziemniaczana z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kalafiorowo ziemniaczana z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kalafiorowo ziemniaczana z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kalafiorowo ziemniaczana z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kalafiorowo ziemniaczana z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej