Zupa kalafiorowo ziemniaczana z kaszą manną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa kalafiorowo ziemniaczana z kaszą manną

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

7

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

3 łyżki

2 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

3 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuszczamy w 8 szklankach wrzątku.

Krok 2

Do bulionu dodajemy ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę. Gotujemy 20 minut. Następnie dodajemy kalafiora, fasolkę i koperek. Gotujemy kolejne 10 minut. Na koniec dodajemy kaszę i od czasu do czasu mieszając gotujemy 5 minut.

Krok 3

Na koniec zupę zabielamy śmietaną, doprawiamy do smaku i gotujemy nie dłużej niż 2-3 miuty.

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kalafiorowo ziemniaczana z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kalafiorowo ziemniaczana z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kalafiorowo ziemniaczana z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kalafiorowo ziemniaczana z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kalafiorowo ziemniaczana z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kalafiorowo ziemniaczana z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kalafiorowo ziemniaczana z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kalafiorowo ziemniaczana z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej