Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

234 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 pęczka

150 gramów

3 sztuki

2 sztuki

3 ziarna

3 łyżki

0.5 pęczka

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę pokrój w drobną kostkę, zalej 1,5 l wody i zagotuj.

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem  - Krok 1

Krok 2

Ziemniaki pokrój w kostkę o boku 1 cm i wraz z przyprawami dodaj do wywaru. Gotuj, aż warzywa zmiękną.

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem  - Krok 2

Krok 3

Wlej śmietanę, wymieszaj i zagotuj zupę.

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem  - Krok 3

Krok 4

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż, aż powstaną skwarki.

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem  - Krok 4

Krok 5

Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem  - Krok 5

Krok 6

Zupę podawaj ze skwarkami i posiekanym koperkiem.

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem  - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Rafał Hard

    Rafał Hard , 14.11.2015

    Uwielbiam wszelkie rodzaje barszczu i sądzę że ten przepis jest także bardzo dobry. Aby był smaczny bardzo ważne jest aby nie było przewodnione tylko intensywny smak. Także tego typu zupa jest zdrowa więc warto ją przyrządzać. Sama robię według takiej receptury http://www.open-youweb.com/jak-zrobic-barszcz-czerwony/ tylko że dodatki jak najbardziej można modyfikować w zależności od upodobań. Dziękuję za wpis i go także postaram się wypróbować.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem to propozycja dla osób, które lubią zupy o delikatnym, wędzonym posmaku. Dodatek podsmażonego boczku odmienia nieco tę popularną potrawę. Jego połączenie z włoszczyzną, ziemniakami i słodkawymi burakami sprawia, że danie jest wyraziste i smaczne. Podaje się je posypane posiekanym koperkiem, który można też zastąpić natką pietruszki lub zieloną cebulką. Całość doprawia się również często majerankiem, odrobiną świeżego imbiru, rozmarynem, kminem czy kolendrą. Jeśli chcesz, aby barszcz był bardziej pikantny, dodaj do niego czosnek i pieprz ziołowy. Zupa będzie dobrze komponowała się z purée z ziemniaków, ugotowanym jajkiem, kawałkiem mięsa lub świeżym pieczywem. Masz ochotę na coś ciepłego na kolację? Przygotuj smaczny barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem. Słodycz buraków, ostrość boczku i dodająca daniu łagodności śmietana to dobra kompozycja nie tylko na świąteczny stół. Zapoznaj się z przepisem i dowiedz się, jak przygotować tę popularną zupę!