Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem
średnie
69 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
0.5 pęczka
150 gramów
3 sztuki
2 sztuki
3 ziarna
3 łyżki
0.5 pęczka
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę pokrój w drobną kostkę, zalej 1,5 l wody i zagotuj.

Krok 2
Ziemniaki pokrój w kostkę o boku 1 cm i wraz z przyprawami dodaj do wywaru. Gotuj, aż warzywa zmiękną.

Krok 3
Wlej śmietanę, wymieszaj i zagotuj zupę.

Krok 4
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż, aż powstaną skwarki.

Krok 5
Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 6
Zupę podawaj ze skwarkami i posiekanym koperkiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem
Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem to propozycja dla osób, które lubią zupy o delikatnym, wędzonym posmaku. Dodatek podsmażonego boczku odmienia nieco tę popularną potrawę. Jego połączenie z włoszczyzną, ziemniakami i słodkawymi burakami sprawia, że danie jest wyraziste i smaczne. Podaje się je posypane posiekanym koperkiem, który można też zastąpić natką pietruszki lub zieloną cebulką. Całość doprawia się również często majerankiem, odrobiną świeżego imbiru, rozmarynem, kminem czy kolendrą. Jeśli chcesz, aby barszcz był bardziej pikantny, dodaj do niego czosnek i pieprz ziołowy. Zupa będzie dobrze komponowała się z purée z ziemniaków, ugotowanym jajkiem, kawałkiem mięsa lub świeżym pieczywem. Masz ochotę na coś ciepłego na kolację? Przygotuj smaczny barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem. Słodycz buraków, ostrość boczku i dodająca daniu łagodności śmietana to dobra kompozycja nie tylko na świąteczny stół. Zapoznaj się z przepisem i dowiedz się, jak przygotować tę popularną zupę!