Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem
średnie
59 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
0.5 pęczka
150 gramów
3 sztuki
2 sztuki
3 ziarna
3 łyżki
0.5 pęczka
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę pokrój w drobną kostkę, zalej 1,5 l wody i zagotuj.

Krok 2
Ziemniaki pokrój w kostkę o boku 1 cm i wraz z przyprawami dodaj do wywaru. Gotuj, aż warzywa zmiękną.

Krok 3
Wlej śmietanę, wymieszaj i zagotuj zupę.

Krok 4
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż, aż powstaną skwarki.

Krok 5
Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 6
Zupę podawaj ze skwarkami i posiekanym koperkiem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem
Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem to propozycja dla osób, które lubią zupy o delikatnym, wędzonym posmaku. Dodatek podsmażonego boczku odmienia nieco tę popularną potrawę. Jego połączenie z włoszczyzną, ziemniakami i słodkawymi burakami sprawia, że danie jest wyraziste i smaczne. Podaje się je posypane posiekanym koperkiem, który można też zastąpić natką pietruszki lub zieloną cebulką. Całość doprawia się również często majerankiem, odrobiną świeżego imbiru, rozmarynem, kminem czy kolendrą. Jeśli chcesz, aby barszcz był bardziej pikantny, dodaj do niego czosnek i pieprz ziołowy. Zupa będzie dobrze komponowała się z purée z ziemniaków, ugotowanym jajkiem, kawałkiem mięsa lub świeżym pieczywem. Masz ochotę na coś ciepłego na kolację? Przygotuj smaczny barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i boczkiem. Słodycz buraków, ostrość boczku i dodająca daniu łagodności śmietana to dobra kompozycja nie tylko na świąteczny stół. Zapoznaj się z przepisem i dowiedz się, jak przygotować tę popularną zupę!