zupa-krem brokułowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

zupa-krem brokułowa

Autor: kate131

ratingratingratingratingrating

6

heart
248 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

500 gramów

1.5 litra

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlać 2 łyżki oliwy, wrzucić posiekaną cebulę i przeciśnięty czosnek. Podsmażyć na złoto.

Krok 2

Dodać pokrojone w kostki ziemniaki, zalać wodą. Gotować ok 10 minut, następnie włożyć brokuła podzielonego na różyczki i gotować do miękkości.

Krok 3

Po przestudzeniu zmiksować na papkę, w razie potrzeby dodać wrzątku. Podawać ze śmietaną i grzankami lub czysty.Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • zupa-krem brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • zupa-krem brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • zupa-krem brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • zupa-krem brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • zupa-krem brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • zupa-krem brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • zupa-krem brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • zupa-krem brokułowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej