zupa-krem brokułowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

zupa-krem brokułowa

Autor: kate131

ratingratingratingratingrating

6

heart
248 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

500 gramów

1.5 litra

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlać 2 łyżki oliwy, wrzucić posiekaną cebulę i przeciśnięty czosnek. Podsmażyć na złoto.

Krok 2

Dodać pokrojone w kostki ziemniaki, zalać wodą. Gotować ok 10 minut, następnie włożyć brokuła podzielonego na różyczki i gotować do miękkości.

Krok 3

Po przestudzeniu zmiksować na papkę, w razie potrzeby dodać wrzątku. Podawać ze śmietaną i grzankami lub czysty.Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • zupa-krem brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • zupa-krem brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • zupa-krem brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • zupa-krem brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • zupa-krem brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • zupa-krem brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • zupa-krem brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • zupa-krem brokułowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej