zupa-krem brokułowa

Autor: kate131

ratingratingratingratingrating

3

248 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1.5 litra

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlać 2 łyżki oliwy, wrzucić posiekaną cebulę i przeciśnięty czosnek. Podsmażyć na złoto.

Krok 2

Dodać pokrojone w kostki ziemniaki, zalać wodą. Gotować ok 10 minut, następnie włożyć brokuła podzielonego na różyczki i gotować do miękkości.

Krok 3

Po przestudzeniu zmiksować na papkę, w razie potrzeby dodać wrzątku. Podawać ze śmietaną i grzankami lub czysty.Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • zupa-krem brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • zupa-krem brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • zupa-krem brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • zupa-krem brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • zupa-krem brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • zupa-krem brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • zupa-krem brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa brokułowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej