Wołowe steki z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowe steki z szynką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

4 plastry

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki zalej Sosem w słoiku Spaghetti Toscana Knorr i odstaw na 2 godziny do lodówki.

Krok 2

Po tym czasie steki usmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Steki obłóż liśćmi laurowymi i plastrami wędzonej szynki, zalej sosem, włóż do rondla i podgrzej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowe steki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowe steki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowe steki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowe steki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowe steki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowe steki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowe steki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowe steki z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej