Wołowe steki z szynką

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 plastry

2 sztuki

0

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki zalej Sosem w słoiku Spaghetti Toscana Knorr i odstaw na 2 godziny do lodówki.

Krok 2

Po tym czasie steki usmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Steki obłóż liśćmi laurowymi i plastrami wędzonej szynki, zalej sosem, włóż do rondla i podgrzej.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej