
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
null
4 plastry
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Steki zalej Sosem w słoiku Spaghetti Toscana Knorr i odstaw na 2 godziny do lodówki.
Krok 2
Po tym czasie steki usmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Steki obłóż liśćmi laurowymi i plastrami wędzonej szynki, zalej sosem, włóż do rondla i podgrzej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej