Królik w czereśniach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Królik w czereśniach

Autor: Navi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypłucz i przygotuj mięso z królika

Krok 2

Umyj i wypestkuj czereśnie

Krok 3

wymieszaj wszystko i wstaw do piekarnika na 1h

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Królik w czereśniach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Królik w czereśniach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Królik w czereśniach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Królik w czereśniach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Królik w czereśniach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Królik w czereśniach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Królik w czereśniach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Królik w czereśniach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej