Bezowe mufinki z kokosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bezowe mufinki z kokosem

Autor: Szczygiełek

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

50 gramów

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubijamy białka na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier i łączymy aby nie czuć cukru.

Krok 2

Wyłączamy mikser i mieszamy wiórki drewniana łyżką. Bardzo delikatnie, do połączenia się.

Krok 3

Przekładamy do foremek do ma finek, które uprzednio wykładamy papierem do pieczenia. Pieczemy 20 min w 140 stopniach, następnie wyciągamy je z formy na ma finki i w tym papierze do pieczenia stawiamy na kratce do pieczenia. Suszymy je w 100 stopniach przez 45 min. Jeszcze ciepłe pudrujemy cappuccino.

Krok 4

Ja osobiście wole zimne z lodówki, po przestygnięciu wkładam je na 2 godziny do lodówki. Można serwować ciepłe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezowe mufinki z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezowe mufinki z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezowe mufinki z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezowe mufinki z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezowe mufinki z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezowe mufinki z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezowe mufinki z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bezowe mufinki z kokosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej