Bezowe mufinki z kokosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bezowe mufinki z kokosem

Autor: Szczygiełek

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

50 gramów

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubijamy białka na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier i łączymy aby nie czuć cukru.

Krok 2

Wyłączamy mikser i mieszamy wiórki drewniana łyżką. Bardzo delikatnie, do połączenia się.

Krok 3

Przekładamy do foremek do ma finek, które uprzednio wykładamy papierem do pieczenia. Pieczemy 20 min w 140 stopniach, następnie wyciągamy je z formy na ma finki i w tym papierze do pieczenia stawiamy na kratce do pieczenia. Suszymy je w 100 stopniach przez 45 min. Jeszcze ciepłe pudrujemy cappuccino.

Krok 4

Ja osobiście wole zimne z lodówki, po przestygnięciu wkładam je na 2 godziny do lodówki. Można serwować ciepłe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezowe mufinki z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezowe mufinki z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezowe mufinki z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezowe mufinki z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezowe mufinki z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezowe mufinki z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezowe mufinki z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bezowe mufinki z kokosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej