
Składniki
3 szklanki
50 gramów
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ubijamy białka na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier i łączymy aby nie czuć cukru.
Krok 2
Wyłączamy mikser i mieszamy wiórki drewniana łyżką. Bardzo delikatnie, do połączenia się.
Krok 3
Przekładamy do foremek do ma finek, które uprzednio wykładamy papierem do pieczenia. Pieczemy 20 min w 140 stopniach, następnie wyciągamy je z formy na ma finki i w tym papierze do pieczenia stawiamy na kratce do pieczenia. Suszymy je w 100 stopniach przez 45 min. Jeszcze ciepłe pudrujemy cappuccino.
Krok 4
Ja osobiście wole zimne z lodówki, po przestygnięciu wkładam je na 2 godziny do lodówki. Można serwować ciepłe.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej