
Składniki
3 szklanki
50 gramów
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ubijamy białka na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier i łączymy aby nie czuć cukru.
Krok 2
Wyłączamy mikser i mieszamy wiórki drewniana łyżką. Bardzo delikatnie, do połączenia się.
Krok 3
Przekładamy do foremek do ma finek, które uprzednio wykładamy papierem do pieczenia. Pieczemy 20 min w 140 stopniach, następnie wyciągamy je z formy na ma finki i w tym papierze do pieczenia stawiamy na kratce do pieczenia. Suszymy je w 100 stopniach przez 45 min. Jeszcze ciepłe pudrujemy cappuccino.
Krok 4
Ja osobiście wole zimne z lodówki, po przestygnięciu wkładam je na 2 godziny do lodówki. Można serwować ciepłe.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej